![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 1 Dołączył: 15.10.2009 Skąd: gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Zawsze mam dylemat co do wyceny strony bo to zależy od wielu czynników. Planowałem stworzyć prosty kalkulator oparty o pewne cechy strony...Okazuje się że są takie twory jak kalkulatory do wyceny stron jednak mam pytanie czy wam również się wydaje że ten tutaj http://www.bbsoft.pl/wycena_strony.php jest trochę drogi ? Według mnie witryne którą jedna osoba jest w stanie stworzyć w tydzien kalkulator potrafi wycenić na 4tys netto.... Czy po prostu ja tak tanio robie strony ? ;p z góry dzieki za opinie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(xdev) >Zamiast flashplayer'a - element audio lub video Co do CSS to zgoda bo to nie ważne czy użytkownik pod IE zobaczy zaokrąglony narożnik czy nie. Co do VIDEO to do dzisiaj się wiesza, nie obsługuje praktycznie żadnych zaawansowanych funkcji (streaming, szybkie przewijanie, napisy, fs). Gdybyś używał bibliotek (typu VideoJS) to byś zauważył, że to działa dobrze na dzień dzisiejszy jedynie pod Chrome. Znaczy mam na myśli znośnie. Bo potrafi odtworzyć plik i nie wypierdxx (za przeproszeniem) w kosmos całej przeglądarki przy okazji czy się nie zawiesić. Do tego się ograniczają "ficzery"... oprócz gołego playera to nie ma NIC. Prawda, streaming by się przydał, wszytko inne jest do zrobienia. W której przeglądarce nie masz pełnego ekranu? Praktycznie wszystkie skrypty jakie są, robiąc za nakładki wizualne, nie są dobrze napisane, rzekłbym że są pisane na odwal się tylko pod webkit. A na cholerę Ci "ficzery"? Odtwarzacz to odtwarzacz, ma spełniać proste zadania, a nie robić dodatkowo kawę. Cytat(xdev) bo nikt nie będzie trzymał jednego pliku wideo w 2 formatach, tylko po to żeby to działało pod IE, Chrome i FF (kiedy już pozostałe 2 zaimplementują obsługę tagu na zadowalającym poziomie to i tak każda będzie wykorzystywała inny format plików). Cóż, prawo rynku. Ważne aby O,Fx i S z CH trzymali sztamę, wtedy IE będzie zmuszony do zmiany (za jakieś 15 lat, ale jednak). Cytat A czy student powinien wymagać 25zł na godzinę, jeśli po prostu nie jest fachowcem i pracuje głównie po to, by zdobyć doświadczenie ? Tak, jak tylko znajdzie się ktoś, kto mu tyle zapłaci. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 13:57 |