![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 1 Dołączył: 15.10.2009 Skąd: gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Zawsze mam dylemat co do wyceny strony bo to zależy od wielu czynników. Planowałem stworzyć prosty kalkulator oparty o pewne cechy strony...Okazuje się że są takie twory jak kalkulatory do wyceny stron jednak mam pytanie czy wam również się wydaje że ten tutaj http://www.bbsoft.pl/wycena_strony.php jest trochę drogi ? Według mnie witryne którą jedna osoba jest w stanie stworzyć w tydzien kalkulator potrafi wycenić na 4tys netto.... Czy po prostu ja tak tanio robie strony ? ;p z góry dzieki za opinie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@xdev Ale właśnie o to chodzi żeby pracować za wysokie kwoty, a kupować tanio. Gdyby każdy miał te same stawki to wrócilibyśmy de facto do wymiany barterowej.
Odnośnie nowości trochę się nie zgodzę. Ok, racja, że nie należy pchać nowości wszędzie gdzie się da, a gdzie nie są potrzebne. Ale jeśli można zastąpić coś nieefektywnego nowszym, lepszym rozwiązaniem to tak należy robić. Np.: zamiast zaokrąglonych narożników z cieniem za pomocą 6-8 div'ów + 6-8 obrazków można zrobić to w dwóch linijkach css3. Zamiast flashplayer'a - element audio lub video +fallback dla starszych przeglądarek. Narzędzia trzeba dobierać do zadań - zrób aplikację do rysowania w przeglądarce w samym html4, canvas się jednak przyda. Websockets np świetnie nada się do projektu pracy grupowej na żywo. Te nowości mają swoje zastosowania, tym bardziej w projektach biznesowych, gdzie jest duża szansa ustalenie sensownych, minimalnych wymagań. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 11:44 |