![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 11.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Na wstępie zaznaczę że dopierouczę się tego języka, wiem że jest to banalny skrypt ale tak naprawdę mój pierwszy który coś robi (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) . Do wglądu pod adresem: http://vmedia.org.pl/php-img-lottery/ wystarczy odświerzyć stronę i na nowo będzie losowało obrazek. Kod:
Proszę napisać czy jest jakieś lepsze rozwiązanie napisania takiego skryptu oraz wasze sugestie i uwagi. Pozdrawiam, K.W. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 11.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat a słyszałeś o array_rand ? Nie słyszałem o tym, mógłbys mi pokazać na jakimś prostym przykładzie jak to działa? rocktech, wydaje mi się że mniej więcej rozmiem jak działa ten kod, ale jak pisałem php uczę się od niedawna, funkcja glob jest mi nie znana, array_random też, ale myślę, że jak będę miał chwilke czasu to poczytam o tym i będę lepiej wiedział jak to stosować. Dzięki wielkie za porady (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Nie słyszałem o tym, mógłbys mi pokazać na jakimś prostym przykładzie jak to działa? rocktech, wydaje mi się że mniej więcej rozmiem jak działa ten kod, ale jak pisałem php uczę się od niedawna, funkcja glob jest mi nie znana, array_random też, ale myślę, że jak będę miał chwilke czasu to poczytam o tym i będę lepiej wiedział jak to stosować. Dzięki wielkie za porady (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Poproś kogoś, niech Ci wytłumaczy jak działa funkcja... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 22:41 |