![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chciałem zobaczyć jak Symfony2 poradzi sobie jako API i w tym celu chciałem wykorzystać ActionScript3.0 + Symfony2 (PHP) więc mam sobie jakąś aplikację, która wysyła z flasha json ( { id:1 } ) więc flash oczekuje wszystkich kolumn, które należą do ID = 1. Jako z tym nie mam problemu, bo normalnie mogę zrobić to tak:
ale jak to samo zrobić w Symfony2 ?
var_dump zwraca
Ale nijak nie potrafię się po tym ruszyć... EDIT:: Doszedłem do tego, że po zmianie w klasie Userzy.php (entity) z private na public mam dostęp do np print $entities[0]->name; w przeciwnym razie otrzymuję error Cannot access private property SimonMedia\ApiBundle\Entity\Userzy::$name in F:\WORK\labs\Symfony\ApiID\src\SimonMedia\ApiBundle\Controller\DefaultController.php on line 28 Ale chyba taka zmiana nie jest dobra i nie na tym to ma polegać ? Ten post edytował Szymciosek 16.09.2012, 11:06:44 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z takim problemem sobie poradziłem i działa ok dzięki wam, ale mam następny problem, w poprzednim miałem podane ID, a teraz potrzebuję skorzystać z findAll();
doszedłem do takiego miejsca i dalej nie wiem co...
Niestety zwracana $data w postaci json wygląda tak: Kod {"data":{"users":[{"name":"Janusz"},{"phone":"668559634"},{"name":"Marek"},{"phone":"665583999"},{"name":"Mariusz"},{"phone":"994888777"}]}} a powinien: Kod {"data":{"users":[{"name":"Janusz","phone":"668559634"},{"name":"Marek","phone":"665583999"},{"name":"Mariusz","phone":"994888777"}]}} Czyli gdzieś za dużo razy tworzony jest array, zakładam, że w drugiej pętli foreach, ale tak jakoś musiałbym to mieć... tablica $cols jest tworzona:
Kombinowałem na różne sposoby z $data[$cols], $data = array..., $data[], explode, ale nie mogę wpaść na pomysł jak to rozwiązać... Proszę o pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 23:36 |