![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zacząłem się bawić PHP. Bardzo interesujące. A razem z bazami danych jeszcze bardziej. I dalej myślę w jakim kierunku iść. I chcę zobaczyć co to Zend Framework. Więc oczywiście pobieram. A dalej? Jak to zainstalować? Gdzie znaleźć dobre praktyczne i teoretyczne informacje, społeczności itp?
Na początek prosiłbym o pomoc w instalacji. Mam XAMPPa i w nim PHP. Jakoś to trzeba gdzieś include_path ale jak i gdzie? (IMG:style_emoticons/default/php.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 9 Dołączył: 3.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Naucz się języka angielskiego w stopniu umożliwiającym komunikowanie się ze społecznością, czytanie dokumentacji. Po drodze przebrnij przez tajemną wiedzę wyszukiwania informacji, rozwiązywania problemów (np. wątki na forum).
Czytaj kod innych ludzi. Dzięki temu będziesz mógł analizować rozwiązania, wiedział w jaki sposób co działa. Dobrym przykładem jest kod frameworku (ktoś może mi zarzucić że to głupota). Cała otoczka tych frameworków opiera się na jego rozszerzaniu, modyfikowaniu (nie core!) do własnych potrzeb. To nie jest zadanie na jeden weekend, aczkolwiek późniejsza przesiadka na inny framework jest o wiele łatwiejsza (czasami przyzwyczajenia pozostają). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 11:02 |