![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 1 Dołączył: 4.08.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
hej, wam moga sie te pytania wydac glupie ale coz:
1. po co tyle kodowan znakow, skoro i tak wiekszosci sie odradza ich uzywanie? czytalem w wikipedii o niektorych i w 90% jest 'odradza sie jego uzycie, gdyz powoduje błedy w czymstam', albo 'gdyz jest niekompatybilna'. w samym mysql nawet dla utf sa cztery odmiany, po kazdej dla jezyka, latiny, a i tak kazdy ci doradza uzycie generatl_utf8... tak wiec po co tyle kodowan, BOMy, nie BOMy, ktore sprawiaja czeste bledy w kodowaniu, skryptach? 2. czy mozna shakowac jakos strone poza wprowadzaniem danych z formularza? wiem ze formularze sa najbardziej wrazliwe wiec nalezy dawac ich jak najmniej oraz filtowac. ale czy da sie jakos shakowac strone nie z formularzy czy linku url? tutaj akurat nie musicie podawac przykładow, tylko jakbyscie mogli zwrocic uwage na co uwazac :P cos tam jeszcze miałem zapytac ale zapomnialem dopisze jak sobie przypomne Ten post edytował michat34 17.09.2012, 07:39:15 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Jak korzystasz z frameworka, albo chociaż samego PDO to o bezpieczeństwo martwić się nie musisz. Bez żartów. A jak już to do działu "Humor". Ten post edytował !*! 17.09.2012, 12:43:14 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miałem oczywiście na myśli formularze. Nie wiem czy nie rozumiesz kontekstu, czy tylko udajesz tylko po to, by pochwalić się jaki jesteś mądry. Gdzie tam, 12 lat mam, więc nie muszę. Z kontekstu wynika że napisałeś głupotę, zarówno odnośnie formularzy jak i PDO, ale nie martw się, kiedyś Ci się uda i każdy będzie wiedział o czym myślisz, zanim pomyślisz. (ups) Adi32 - to że ktoś, kiedyś napisał iż PDO z bindowaniem jest bezpieczne, chroni przed sql injection. Nie znaczy że jest to zabezpieczenie kompletne, we wszystkim i już nikt, niczym nie zrobi Ci kuku. Ten post edytował !*! 17.09.2012, 16:43:21 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 19:40 |