![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 10 Dołączył: 8.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Troszkę nie widziałem gdzie to dać więc jeżeli nie tu to przepraszam.
Otóż próbowałem znaleźć jakiś tutek apropo zaawansowanego w oop systemu newsów z komentarzami ale nie mogę takowego znaleźć za to sa jakieś na necie nazwijmy to proste pluginy, moduliki... Czy możecie coś polecić bo szukam caly dzień czegoś na poziomie ale bez skutecznie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm z Twojego opisu wynika, że chcesz tworzyć CMS'a a nie system newsów/artykułów (to dwa różne zagadnienia). Wpisywanie czegoś na sztywno ma swoje zalety np. szybkość działania, pełna kontrola nad danymi wejścia i wyjścia, obsługa wyrzucanych błędów.
Jeżeli chcesz tworzyć coś dynamicznego to już teraz musisz przewidzieć jak poradzić sobie z błędami, jakich danych będziesz potrzebował oraz jaką funkcjonalność musisz dostarczyć danemu artykułowi/newsowi. Na moje oko - dynamiczne tworzenie rodzajów artykułów to lekkie przekombinowanie gdy w 5min, możesz napisać nową klasę dla Artykuly_Dzwony dziedziczącą po klasie abstrakcyjnej podstawowe funkcjonalności i dodanie swoich zmian (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 23:38 |