![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 10 Dołączył: 8.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Troszkę nie widziałem gdzie to dać więc jeżeli nie tu to przepraszam.
Otóż próbowałem znaleźć jakiś tutek apropo zaawansowanego w oop systemu newsów z komentarzami ale nie mogę takowego znaleźć za to sa jakieś na necie nazwijmy to proste pluginy, moduliki... Czy możecie coś polecić bo szukam caly dzień czegoś na poziomie ale bez skutecznie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Heh zaczynam Cie lubić (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Widzę nie chcesz robić fuszerki - moje propozycje:
- weź kartkę i ołówek: a ) rozrysuj co może zawierać tabela news np. Kod news_id | author_id | image_id | news_title | news_text | date_create | date_update | news_status B ) rozrysuj co maja zawierać dodatkowe tabele np. news_user Kod news_user_id | news_id (klucz obcy)| news_user_jakiespole c ) gdy będziesz wiedział co ma zawierać news a co news_kategoria_ogumienie przystąp to rozpisania funkcjonalności Kod - CRUD w panelu admina - news_user, może zawierać komentarze (CRUD komentarzy w panelu) - news_kategorie_* nie może zawierać komentarzy - dzięki wzorcowi obserwator news, może zmieniać swój wygląd (kolor tła, czcionka itp) na podstawie: a ) ilości komentarzy B ) statusu newsa itp.. d ) zacznij pisać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ps. pamiętaj wzorce to nie restrykcyjny szablon, którego nie można naginać na własne potrzeby |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 19:05 |