![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 10 Dołączył: 8.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Troszkę nie widziałem gdzie to dać więc jeżeli nie tu to przepraszam.
Otóż próbowałem znaleźć jakiś tutek apropo zaawansowanego w oop systemu newsów z komentarzami ale nie mogę takowego znaleźć za to sa jakieś na necie nazwijmy to proste pluginy, moduliki... Czy możecie coś polecić bo szukam caly dzień czegoś na poziomie ale bez skutecznie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na moje oko, możesz:
- potraktować newsa jako zwykłe zapytanie do bazy, które zwróci dane do widoku a tam w pętli wyświetlanie ich (mało efektowne ale szybkie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ) - jako osobny komponent (coś al'a logowanie w cmsach), który jest w pełni skalowalny - mix dwóch poprzednich: - pobranie danych do modelu (NewsCollection lub coś w ten deseń - poczytaj o kolekcjach w php) - wyświetlanie w pętli przy użyciu dekoratorów (np. Widgety z wzorcem obserwator) (ten 3 przykład to chyba nie do końca mix (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ) Ten post edytował CuteOne 14.09.2012, 22:18:13 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.10.2025 - 00:12 |