![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chciałbym zaprosić wszystkich użytkowników forum.php.pl do wspólnej dyskusji na temat mojej gry przez przeglądarkę. W chwili obecnej gra ma służyć tylko do testów. Chciałbym, abyście pisali tutaj co byście dodali w tej grze i ewentualnie co byście zmodyfikowali. Niektóre skrypty są niedokończone, więc mogą nie działać. Dodam tylko, że gra ma być typu gangsterska i nazywać się GANGSTA LIFE. Prosiłbym też o pomoc w tworzeniu statystyk, nazw i cen produktów (bronie, pancerze, jedzenie dodające punkty życia itp.). Chciałbym wprowadzić również lepszą wersję mapki opartą na języku javascript, którego niestety nie znam. Dlatego ewentualnie proszę o pomoc w stworzeniu mapki, która co 1 lub 2 sekundy zapisuje położenie gracza bez ciągłego odświeżania całej strony. Link do wersji testowej gry. Ukończono: -Skrypt pracy -Skrypt walki z innymi graczami -Skrypt sklepu -Skrypt ekwipunku -Skrypt leczenia +1hp co 3minuty, premium co 2minuty -Rozdawanie statystyk(trening) Wymagające poprawki(proszę o pomoc): -Skrypt Otyłości (ZA każdym razem gdy coś zjemy podwyższa cenę produktów o jakiś procent) -Skrypt mapy za każdym razem ładuje od nowa całą stronę. -Polowanie <-- tu wiem jak sobie poradzić, nie potrzebuję pomocy. Nie zaczęte: -Wykup premium - Lista graczy od najwyższego poziomu do najniższego - Brak poziomów. Do całkowitej edycji: -Skrypt szpitala (Jeśli zginiemy, trafiamy tam na określony czas).
Powód edycji: [Daiquiri]: Przenoszę do odpowiedniego działu
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Całą robotę za mnie odwalił(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Chyba ci się coś pomieszało. On zrobił tylko prowizoryczny skrypt atakowania innych graczy, który będę musiał i tak poprawić; Skrypt kupowania (Poza podatnością na ataki jest wporządku) i pracy. Skrypt ekwipunku jest mój Tak samo skrypty: jedzenie.
Wy tylko potraficie krytykować, a nikogo jeszcze nie widziałem, kto by na tym forum stworzył jakąkolwiek grę. Ludzie! mam prośbę(IMG:style_emoticons/default/exclamation.gif) Nie wytykajcie już błędów, o których ja wiedziałem już przed założeniem postu tylko powiedzcie co by można było dodać i co poprawić(w sensie ZMIENIĆ). P.S. Ja nie chcę na tej grze kokosów zbijać. Wystarczy, że premium kupi jedna osoba miesięcznie. Tylko po to, aby utrzymać serwer. I myślę, że zarobię tym więcej, bo moja gra będzie znajdowała się na facebooku(to jest jeden z powodów dlaczego system rejestracji nie jest dopracowany). I muszę się przyznać, że już trochę się gubię(Nawet w swoich skryptach). Po prostu dużo robię sam. Jeśli ktoś by zechciał mi pomóc, byłbym bardzo wdzięczny. Jeśli ktoś umie pixel art lub pisać skrypty to proszę o pomoc. Moje pixel arty: (IMG:http://tromar.cba.pl/klub.png) (IMG:http://tromar.cba.pl/bank.png) P.S.2 : Mapę będę zmieniał na typ jak w plemionach, tylko budynków będzie więcej, bo akcja gry Zacznie się w mieście. To się tylko wydaje, że to nie jest skończone nawet w 3,5 %. Wiele skryptów i grafik mam jeszcze na komputerze, nie wrzuconych na serwer. "Bez jaj mi tu prosze". (...) Z Twoim poziomem wiedzy *programistycznej* - no offence - nie zajdziesz zbyt daleko... I w każdym temacie musi znaleźć się troll. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wy tylko potraficie krytykować, a nikogo jeszcze nie widziałem, kto by na tym forum stworzył jakąkolwiek grę. Lubię krytykować, zarówno tak samo jak przyjmować krytykę pod mój kod... to ma wpływ twórczy. Ludzie! mam prośbę(IMG:style_emoticons/default/exclamation.gif) Nie wytykajcie już błędów, o których ja wiedziałem już przed założeniem postu tylko powiedzcie co by można było dodać i co poprawić(w sensie ZMIENIĆ). To jest dział Oceny. Który ma swój regulamin, który złamałeś (czytaj wyżej). P.S. Ja nie chcę na tej grze kokosów zbijać. Wystarczy, że premium kupi jedna osoba miesięcznie. Tylko po to, aby utrzymać serwer. I myślę, że zarobię tym więcej, bo moja gra będzie znajdowała się na facebooku(to jest jeden z powodów dlaczego system rejestracji nie jest dopracowany). O łał, gra na FB będzie... Nie zapominaj o rodzimych produkcjach, GG, NK, Epuls itd. I muszę się przyznać, że już trochę się gubię(Nawet w swoich skryptach). Po prostu dużo robię sam. Jeśli ktoś by zechciał mi pomóc, byłbym bardzo wdzięczny. Jeśli ktoś umie pixel art lub pisać skrypty to proszę o pomoc. Ty się gupisz? A co mają powiedzieć ewentualne osoby które miałby się przyłączyć? Dokumentuj kod i sporządzaj notatki. To się tylko wydaje, że to nie jest skończone nawet w 3,5 %. Wiele skryptów i grafik mam jeszcze na komputerze, nie wrzuconych na serwer. Być może. Tylko że przedstawiłeś te 3,5% do oceny. Ile ten skrypt ma linijek? Jeśli mniej niż 3k (nie licząc komentarzy i białych znaków) to słabo, policz tak z ciekawości np. sloccount I w każdym temacie musi znaleźć się troll. Źle zacytowałeś, to nie ja się wypowiedziałem (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 18:50 |