Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [eCommerce] Prestashop, Opencart, Magento który najłatwiej przerobić.
23kulpamens

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Chciałem zapytać się kogoś z doświadczeniem z silnikami sklepów internetowych o to który z tych trzech: Magento, Prestashop oraz Opencart jest najłatwiej zmodyfikować. Który kod jest najbardziej przejrzysty i zgodny z wzorcem MVC. W którym jest użyte najmniej wtyczek. Dodatkowo który daje największe możliwości modyfikacje przez rozszerzenia bez konieczności modyfikowania właściwego kodu.

Potrzebuję zrobić możliwie szybko sklep obsługujący jakieś 500k produktów setkach kategorii i podkategorii. Dlatego chcę skorzystać części gotowych funkcji jednego ze sklepów. Do tego dorobić zaawansowaną wyszukiwarkę, zoptymalizować kod zarządzania kategoriami, zmienić sposób dokonywania zakupu (będzie on bardzo nietypowy). No i z tego co się zorientowałem presta ma dość ubogie możliwości nadawania uprawnień administratorom, więc w jej przypadku ten kod też pójdzie do wymiany.

Proszę o Waszą opinię który z silników będzie najlepszy do tego zadania.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
23kulpamens

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

To rozumiem, jest to napisane na górze. Ale nie ma żadnej informacji o tym, że przy każdej ilości konkurujących użytkowników maszyna się zmieniła. To samo tyczy się wykresu ze skalowalności sklepu. Nawet jak przyjmie się możliwość zmiany maszyny dziwne jest że przy zwiększeniu ilości produktów wydajność nieco rośnie sd->10k (sd - sample data)
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 26.12.2025 - 13:40