![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, nie mam 18 lat (mam więcej) (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Jako iż posiadam konto w credit agricole, ale nie jestem z niego zadowolony, szukam czegoś nowego, oferty w większości wyglądają, aż za dobrze, dlatego mam do Was pytanie jaki bank byście polecili do tzw. konta zaskurniaka... Czyli konta które najlepiej byłoby darmowe (wpłata, przelew, bankomat), niekoniecznie z kartą, zwyczajne konto z którego bank nie pobierałby opłat miesięcznych (żadnych), nie musi być z tokenem/zdrapką. Konto mi to potrzebne tylko do odkładania różnych kwot co jakiś czas. Zastanawiam się nad kontem internetowym w ING, ktoś już takie posiada? Jakieś wady są? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 30 Dołączył: 14.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zależy, dla jakich usług. To pozwolę sobie na kontynuowanie myśli (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Rozmowa dotyczyła trzech kwestii: 1. Przez pół roku wszystkie bankomaty za free. 2. Przez rok czasu opłata za kartę 0zł - z tym że trzeba obecną wymienić na MasterCard-wymiana darmowa, ma przyjść w ciągu 2 tygodni. Starą kartę można zastrzec a jeśli się tego nie zrobi to jest możliwość używania karty mastercard i visa, z tym że ta druga jest płatna jeśli się nie robi zakupów za 100zł. Po roku czasu karta mastercard też docelowo ma być płatna tak jak visa. 3. Lokaty - tu niestety nie napiszę nic więcej, ponieważ od razu powiedziałem że nie jestem zainteresowany. Podsumowując, nie są to oszczędności wielkiego rzędu, ale jeśli ktoś szuka darmowego konta to jest to jakiś argument za byciem w banku, gdzie przygotowują takie programy "zatrzymywania" klientów. No ale wg mnie to dzięki alior sync (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) konkurencja robi swoje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 18:14 |