![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć. Mam pytanie, jak przekazujecie wartości zmiennych między podstronami? Głównie chodzi mi o tak kluczowe dane jak np. login użytkownika, albo numery identyfikacyjne. Pytam dlatego, że pisałem sobie skrypt i zapomniałem się, w formularzy do <input> typu hidden wrzuciłem login użytkownika. Tak więc korzystając z wyświetlenia źródła strony można było sobie wpisać w tego inputa co się chciało... tak więc do bazy dodało mi to co sobie tam wrzuciłem dopisując a nie to co zakładałem. Myślałem o tym, żeby kluczowe parametry przekazywać korzystając ze zmienny $_SESSION. Czy to dobre rozwiązanie?
Mam również pytanie, czy funkcja:
Jest bezpieczna i tak na każdej podstronie można sprawdzać sesje użytkownika? Pozdrawiam! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 13 Dołączył: 16.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przechowujesz w sesji id użytkownika i potem już nie masz problemu z zapytaniem. Tworzysz zapytanie "(...) WHERE id = ..." i będzie dobrze. Nie rozumiem z czym problem:
Cytat No dokładnie Panowie, dlatego właśnie potrzebuję przesłać na inną podstronę np. jakąś kluczową wartość dzięki, której będzie można pierdyknąć poprawne zapytanie do bazy ta kluczowa wartość to id użytkownika zapisana w sesji ;-)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 02:14 |