![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2007 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
mam pytanie do mistrzów SEO. posiadam od 10 lat dobrą domenę, znaną w danym środowisku, jest w pierwszej trójce google w swojej tematyce. dokupiłem też dwie domeny przykładowo: wydarzenia.pl i kalendarz.pl ponieważ posiadam takie działy w domenie głównej. obecnie te dwie nowe domeny przekierowują tylko ruch na główną domenę.są kosztowne a nie ma z nich wielkiego pożytku. czy można je lepiej wykorzystac? np.usunac dzial wydarzenia z domeny znanej i przeniesc pod wydarzenia.pl?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 1 Dołączył: 28.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przenosić dział hm... z jednej strony miałoby to sens bo domeny mogłyby wzajemnie do siebie linkować co oczywiście ma wpływ na seo. W początkowej fazie tej operacji prognozował bym spadek z tak wysokiej pozycji - boty google zgłaszałby błędy 404 więc dużo by było pracy z przekierowaniami 301 - chociaż nie wiem jak linki są skonstruowane, jeśli przemyślanie to możliwe że można by tego bezboleśnie dokonać.
Osobiście jeśli miałbym utrzymywać dwie domeny(chyba że są to domeny bardzo podobne w nazwie do tej nadrzędnej) na których nic nie mam to wolałbym zrobić subdomeny wydarzenia.strona.pl i kalendarz.strona.pl - 0zł kosztów. Możliwe, że się mylę, ale specjalistą seo nie jestem. Ten post edytował qbas-s 4.09.2012, 17:48:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 4.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przenosić dział hm... z jednej strony miałoby to sens bo domeny mogłyby wzajemnie do siebie linkować co oczywiście ma wpływ na seo. W początkowej fazie tej operacji prognozował bym spadek z tak wysokiej pozycji - boty google zgłaszałby błędy 404 więc dużo by było pracy z przekierowaniami 301 301 mozna pewnie zrobić bez problemu z tych działów (jakimś automatem) - niemniej nagłe zniknięciesporej częsci serwisu może nie być dobrze widziane. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 10:02 |