![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę zrobić proste zaplecze administracyjne tak żeby dodawać na stronie artykuły (rekordy do tabeli"artykuly") z poziomu strony a nie poprzez phpMyAdmin. Zrobiłem formularz w form.php, w którym wszystko będę dodawał:
W pliku admin.php sprawdziłem czy wszystko poprawnie się wyświetla bez dodawania tego do bazy danych, przy poniższym kodzie jest wszystko okej:
Ale gdy chcę żeby teraz te dane dodało mi do BD, to zamiast pięknie się wczytać i dodać je, wywala mi błąd 500 i nic się nie wczytuje. Próbowałem to dodać na dwa sposoby (poniżej już bez tego wcześniejszego wyświetlania, same fragmenty z mysql): Pierwszy z INSERT INTO tabela VALUES wartosci:
Oraz drugi wykorzystując INSERT INTO tabela SET wartosc1='a' wartosc2='b':
Co jest nie tak? Może przeoczyłem jakiś nawias albo cudzysłów/apostrof, ale sprawdzałem to kilka razy. Próbowałem też dawać /" zamiast ', próbowałem bez apostrofów, ale nadal to samo... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, mam taki opis błędu:
Cytat [:error] [pid 17992:tid 1060] [client ::1:36856] PHP Parse error: syntax error, unexpected '' (T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE), expecting identifier (T_STRING) or variable (T_VARIABLE) or number (T_NUM_STRING) w linii 37, czyli:
Tylko nie wiem dlaczego " nie powinno tam być... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 13:10 |