![]() |
![]() |
--Major-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam. Postanowiłem sprawdzić swoje siły przy skrypcie rejestracji.
Otóż moje postanowienia są takie: 4 pola: - Login - Hasło - Powtórz hasło *Sprawdzanie czy pola nie są puste. (działa) *Sprawdzanie czy hasła są identyczne. (działa) *W przypadku poprawnej rejestracji wyświetla "Zarejestrowano poprawnie" nad formularzem. (nie działa) *W przypadku niepowodzenia wyświetla "Błąd. Proszę spróbować za kilka sekund" nad formularzem. (nie działa) *No i oczywiście jeżeli wszystkie pola są wypełnione dodaj rekordy do bazy. (nie działa) Szyfrowanie hasła dodam później (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Tak samo sprawdzanie czy login i hasło już istnieje w bazie. Kod rejestracji:
Podejrzewam że mam pomieszaną kolejność IF'ów i coś się żre z czymś, jednak nie mogę rozwikłać co takiego (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pomożecie? |
|
|
![]() |
--Major-- |
![]()
|
Goście ![]() |
EDIT:
Doszedłem do przyczyny (być może) W kodzie jest tak: Jeżeli zmienne login, haslo i email nie są puste to zapisuje rekordy do bazy... Jednak sprawdziłem połączenie z bazą i mam błąd: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) Nie korzystam przy połączeniu z "localhost" tylko z "mysql3.ph-hos.osemka.pl" (baza na darmowym hostingu friko.pl) Użytkownik i hasło do bazy sprawdzone 100 razy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 11:25 |