![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
zostałem poproszony o napisanie aplikacji typu ERP i zastanawiam się nad wyborem języka dla tego projektu. Aplikacja może być webowa lub tradycyjna desktopowa. Zależy mi aby była szybka, i bezpieczna w pierwszej kolejności pomyślałem o JAVIE, fajerwerkach Microsoftu .NET, a także o PHP. Wg. mnie z ww. technologii chyba najciekawsze jest JAVA, ponieważ Visual Studio sporo kosztuje i nie wiem jakie są warunki pisania aplikacji opartych o MsSQL, a PHP chyba tak średno.... Proszę o Wasze opinie na ten temat i zapraszam do dyskuzji. Ten post edytował james8 3.09.2012, 08:41:55 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 395 Pomógł: 80 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podstawy javy to za mało aby pisać, c++ już lepiej pod warunkiem że potrafisz projektować GUI.
Projekt nie jest szczególnie zaawansowany ale wymaga od Ciebie łatwości w poruszaniu się w wybranej technlogii, wszystkie technologię które znasz na poziomie poczatkującym powinieneś odrzucić, chyba że masz czas na eksperymenty. Czy projekt wymaga od Ciebie aby był napisany od zera ?, może warto zastanowić się nad istniejącymi rozwiązaniami. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podstawy javy to za mało aby pisać, c++ już lepiej pod warunkiem że potrafisz projektować GUI. Projekt nie jest szczególnie zaawansowany ale wymaga od Ciebie łatwości w poruszaniu się w wybranej technlogii, wszystkie technologię które znasz na poziomie poczatkującym powinieneś odrzucić, chyba że masz czas na eksperymenty. Czy projekt wymaga od Ciebie aby był napisany od zera ?, może warto zastanowić się nad istniejącymi rozwiązaniami. Powiem tak, pracować jako programista nie pracowałem, i na pewno nie jestem biegły w tej dziedzinie, ale jestem ambitny i wytrwały potrafię przerobić książkę dotyczącą jakiegoś języka w krótkim czasie. Taka aplikacja też super złożona nie musi być pod względem programistycznym, GUI + SQL Ten post edytował james8 3.09.2012, 19:03:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 08:23 |