Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Praktyki studenckie - co wybrać?
Joachim Peters

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Nadszedł czas podjęci praktyk i mimo prób poszukiwania, nie znalazłem jeszcze opinii, czy lepiej podjąć praktyki w nowo powstałej (młodej) firmie, która dopiero zaczyna karierę na rynku, czy wybrać taką, która zatrudnia kilkanaście osób i istnieje już kilka, lub więcej lat?
Jakieś podpowiedzi?
Z góry dziękuję.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Joachim Peters

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Byłem na kilku rozmowach w sprawie praktyk i mam mieszane odczucia. Ogólnie nic mi się nie spodobało, a muszę coś wybrać.
Byłem zarówno w firmie zatrudniającej kilkanaście osób, jak i takiej gdzie pracowała 3-ka.
W tej pierwszej niby pomieszczenia ładne, wszystko elegancko, ale atmosfera sztywna jakby szef był dyktatorem. Wszyscy siedzieli w ciszy.
Podczas rozmowy zdawało mi się, że szef próbuję podbić sobie ego na mojej osobie mówiąc mi jaką to oni poważną robotę odwalają, niczym Microsoft czy Apple.
Ta mała firma też mi się specjalnie nie spodobała - widać, że interes dopiero startuje. Właściciele to ludzie tuż po magisterce (na dobrych uczelniach).
No, ale muszę coś wybrać, bo mało czasu mi zostało, żeby coś znaleźć, zważając na to, że na kilkanaście wysłanych pytań o praktyki odpowiedzi dostałem tylko od tych dwóch firm.
Zdecydowałem się na tę małą firmę. Uznałem, że to będzie właśnie rzut na głęboką wodę. Pozwolą mi faktycznie popracować przy projektach, a nie "zrób to, a ja później sprawdzę".
To przecież tylko 3-tygodnie. Nie spodoba się to nic się nie stanie. Zaliczenie praktyk będzie i tak.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 3.10.2025 - 11:27