![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
zostałem poproszony o napisanie aplikacji typu ERP i zastanawiam się nad wyborem języka dla tego projektu. Aplikacja może być webowa lub tradycyjna desktopowa. Zależy mi aby była szybka, i bezpieczna w pierwszej kolejności pomyślałem o JAVIE, fajerwerkach Microsoftu .NET, a także o PHP. Wg. mnie z ww. technologii chyba najciekawsze jest JAVA, ponieważ Visual Studio sporo kosztuje i nie wiem jakie są warunki pisania aplikacji opartych o MsSQL, a PHP chyba tak średno.... Proszę o Wasze opinie na ten temat i zapraszam do dyskuzji. Ten post edytował james8 3.09.2012, 08:41:55 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat A Java, hmmm, szkoda słów. Koledze mmmmmmm proponowałbym zapoznać się co to jest ERP. james8 - wszytko zależy od ... rozmiaru firmy do jakiej to potrzebujesz, od tego co konkretnie chcesz zaimplementować, samo ERP jest dość rozległe. Określ pierw to wszytko, bo dyskusja zaraz rozwinie się na wojnę pomiędzy PHP vs reszta świata... Osobiście polecałbym PHP do małych firm, bo niby czemu nie? Taka aplikacja web z ajax może być całkiem przyjemna do bardzo podstawowych zadań. Dla średnich i dużych? Java (jeśli multiplatforma) lub .NET jak masz pewność że to ma działać tylko pod windows. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 07:50 |