![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chciałbym zaprosić wszystkich użytkowników forum.php.pl do wspólnej dyskusji na temat mojej gry przez przeglądarkę. W chwili obecnej gra ma służyć tylko do testów. Chciałbym, abyście pisali tutaj co byście dodali w tej grze i ewentualnie co byście zmodyfikowali. Niektóre skrypty są niedokończone, więc mogą nie działać. Dodam tylko, że gra ma być typu gangsterska i nazywać się GANGSTA LIFE. Prosiłbym też o pomoc w tworzeniu statystyk, nazw i cen produktów (bronie, pancerze, jedzenie dodające punkty życia itp.). Chciałbym wprowadzić również lepszą wersję mapki opartą na języku javascript, którego niestety nie znam. Dlatego ewentualnie proszę o pomoc w stworzeniu mapki, która co 1 lub 2 sekundy zapisuje położenie gracza bez ciągłego odświeżania całej strony. Link do wersji testowej gry. Ukończono: -Skrypt pracy -Skrypt walki z innymi graczami -Skrypt sklepu -Skrypt ekwipunku -Skrypt leczenia +1hp co 3minuty, premium co 2minuty -Rozdawanie statystyk(trening) Wymagające poprawki(proszę o pomoc): -Skrypt Otyłości (ZA każdym razem gdy coś zjemy podwyższa cenę produktów o jakiś procent) -Skrypt mapy za każdym razem ładuje od nowa całą stronę. -Polowanie <-- tu wiem jak sobie poradzić, nie potrzebuję pomocy. Nie zaczęte: -Wykup premium - Lista graczy od najwyższego poziomu do najniższego - Brak poziomów. Do całkowitej edycji: -Skrypt szpitala (Jeśli zginiemy, trafiamy tam na określony czas).
Powód edycji: [Daiquiri]: Przenoszę do odpowiedniego działu
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo amatorsko.
Cytat Insert title here Cytat Login powinien zawierać minimum 6 znakow Żart? Słaby. Cytat Brak, przyjaznych linków. Brak wyświetlanych błędów. Cytat Dlatego ewentualnie proszę o pomoc w stworzeniu mapki, która co 1 lub 2 sekundy zapisuje położenie gracza bez ciągłego odświeżania całej strony. Tak zarżniesz serwer. Zainteresuj się websockets, lub long polling. Cytat o jakiej podatności na ataki tu piszesz? Obstawiałbym że wszystkie jakie tylko są. Przykład już poleciał wyżej. Widać że jesteś początkujący, ale pracuj dalej. Cytat nie istnieje takie konto Po co mi to wiedzieć, potencjalne zagrożenie. Ten post edytował !*! 2.09.2012, 15:44:19 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 16:56 |