![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Mam sobie Panowie kilka pytań. Jestem ciekaw waszego zdanie, 1) Zazwyczaj robię tabelę z opcją auto_increment dla PK, co w przypadku przepełnienia np. INT? Jakie macie zabezpieczenie na wypadek przepełnienia kolumny? 2) Jak jest najlepiej napisać skrypt tworzący podstrony? a) Tworząc plik na serwerze .html/php i wklejając do niego ogólny zarys strony + treść? (IMG:style_emoticons/default/cool.gif) Tworzyć podstronę, zapisując ją w bazie danych i później korzystając z linka w menu, po prostu wyświetlać w głównym pliku wartość dla określonej podstrony ? c) A może macie inne rozwiązanie tworzenia podstron dynamicznie na stronie? 3) Jak lepiej pisać szybko z szablony stronę a) Includując np. plik header.php? (IMG:style_emoticons/default/cool.gif) Czy może lepiej zrobić plik z klasami/funkcjami includować go, i zwyczajnie wywoływać funkcję napisaną przez nas. np header() ? Jeżeli ktoś będzie tak dobry i podzieli się doświadczeniem to będę wdzięczny (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Chodzi mi o taką luźną rozmowę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 1 Dołączył: 21.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
headery to raczej obojetne jak zaimportujesz, choć łatwiej będzie trzymać wszystko w odpowiedniej klasie a potem to printowac.
Ważne abyś uczył się pisać według wzorca MVC i o tym też poczytaj. Na początku ciężko będzie Tobie to ogarnąć, ale miej na uwadze. że coś takiego istnieje. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 03:44 |