![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam jaśnie wielmożnych formumowiczów.
Mam do was pytanie, bo tak się zdarzyło, że od pewnego czasu piszę (jednocześnie ucząc się) symfony2. Moje pierwsze wrażenie, to "ależ to kobyła". Z moich obserwacji wynika, że używa się go głównie do dużych projektów, i to takich które są pisane pod jedną konkretnę stronę. Takie joomle czy wordpressy albo phpbb czy vBulletin nie są napisane w żadnym fw (jeśli się mylę, to poprawcie). Kieruję do was pytanie: kiedy właściwie należy użyć framerowka, a kiedy nie? A może do tych mniejszych projektów należy użyć mniejszych fw ? Jeśli dubluję temat, to najmnocniej przepraszam i proszę o linki (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jak juz ktos wspomnial nikt na serwer nie wrzuca caelgo projektu symfony2 raz z bundlami i assets.
Wgrywamy tylko nasza aplikacje a reszte bundli instalujemy przez vendors. Ja aktualnie jestem na praktykach jako mlodszy programista PHP pisze w SYmfony2 i musze powiedziec ze moze sie nadawac do wszystkiego czemu nie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Jego opanowanie zajmuje jakis miesiac przynajmniej dla mnie, jest masa plikow/katalogow. Jest do poznania Doctrine(bo propel jest jakis glupawy),twig i kilka innych. Ja polecam choc malo znam to mnie sie podoba |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 22:34 |