![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepiej użyć HTML5, ale założyłem, że skoro nie użył ani jednego znacznika z HTML5 to używa w sumie czwórkę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Cytat Mógłbyś rozwinąć myśl? Moim zdaniem <div> tu nie pasuje. <div> ma grupować jakieś elementy blokowe. Tu jest tylko jedna linia tekstu, gdyby było ich więcej to nawet pokusiłbym się o użycie <p>, ale że jest jedna to zastosowanie <span>, który ma za zadanie grupować elementy liniowe, jest moim zdaniem słusznym wyborem. Ale zobaczmy co na to W3C: Cytat The DIV and SPAN elements, in conjunction with the id and class attributes, offer a generic mechanism for adding structure to documents. These elements define content to be inline (SPAN) or block-level (DIV) but impose no other presentational idioms on the content. Thus, authors may use these elements in conjunction with style sheets, the lang attribute, etc., to tailor HTML to their own needs and tastes. Jak dla mnie to właśnie mamy w tym przypadku, czyli definiujemy zawartość w "inline", czyli używamy <span>. Autor wątku jest dość mało doświadczony, ale jeśli Ty uważasz, że się na tym dobrze znasz i używasz <div> bo masz za tym konkretne argumenty to mógłbyś użyć tego elementu, ale jak dla mnie zdecydowanie lepszy będzie tu <span>. Teraz Ty napisz swoje argumenty za "div" i o jakich atrybutach piszesz przy <span>? Wystarczy id/class a nawet i to nie, bo można się odwołać przez #id_stopki span Ten post edytował kamil4u 29.08.2012, 12:55:39 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 10:04 |