![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobry wieczór (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Jako student politechniki lubelskiej muszę odbyć praktyki. Podobno mam mieć coś przydzielone z automatu, ale mogę sobie samemu coś wynaleźć. No właśnie... tylko co ? Może ktoś z lubelaków polecić mi jakąś firmę, która wzięła by studencika na praktyki ? Interesuje mnie stanowisko bardzo młodszego programisty PHP (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie w moim temacie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
!*! - pasca, delphi, sql używają operatora <>, natomiast operator != w tych językach nie istnieje. W php/c/c++, a pewnie także i w javie i c# (choć tu mogę się mylić) używa się zarówno == jak i != . Moim zdaniem programista powinien być obyty z tymi dwoma sposobami. Twoje zachowanie "nie wiem co to jest to "<>", więc zamień na "!=" trudno jest moim zdaniem racjonalnie wytłumaczyć, no ale w sumie możesz mieć swoje zdanie, ja mam swoję i nie ma co drążyć tematu. solificati -Oczywiście masz rację. Nie twierdzę, że wzorce projektowe są niepotrzebne, jak pisałem (albo i nie) kilku z nich używałem, jednak po prostu mam o nich niewielkie pojęcie. Wracając do tematu, znalazłem sobie praktyki (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) . W zasadzie już jestem po praktykach w trakcie praktyk i przed praktykami. 2 lipca zacząłem i jeszcze zamierzam trochę tam posiedzieć. Firma znalazła dla mnie robotę (taki tam mały projekcik na potrzeby firmy), miałem go zrobić we frameworku symfony2. Pierwszy tydzień w zasadzie siedziałem w firmie i uczyłem sie tego frameworka. Następne dni uczyłem się frameworka, ale już pisząc tą aplikację. Kawy nie musiałem nikomu robić, wszyscy piją herbatę albo wodę cisowiankę. Mimo, że moje stanowisko pracy było w pobliżu czajnika, nikt nie prosił mnie, abym go włączył, czy coś w tym stylu. Zespół stanowią bardzo mili panowie, można z nimi na luzie na różne tematy porozmawiać. Programista tam pracujący chętnie pomagał mi gdy nie potrafiłem rozwiązać jakiegoś problemu, dawał mi różne wskazówki. Nie uważa się za wszystko wiedzącego, moje pomysły brał również pod uwagę, mówił co mogę zrobić lepiej, a co jest ok. Nikt nie zmusza mnie, żebym robił jakaś robotę, której nie chcę robić. Dostałem takie zadanie jakie chciałem (tzn. chciałem programować, i programuję) Praktyki się mocno przedłużyły, bo po prostu mnie nie wyganiają, pozwalają mi te praktyki przychodzić, więc z tej okazji korzystam. Mam nadzieję, że wyniknie z tego jakąś większa (na moje możliwości) współpraca. To co pisali koledzy !*!, Niktoś, flyer00, usb2.0 w moim przypadku się nie sprawdziło. Także jakby przypadkiem na ten temat trafił jakiś student szukający praktyk, to proponuję ich posty traktować z dystansem. Nie wiem ile % praktyk studenckich to nalewanie kawy, ale ja jestem dowodem na to, że można mieć normalne praktyki. Pozdrawiam wszystkich. Ten post edytował peter13135 22.08.2012, 22:21:19 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 07:27 |