![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
czy można pojechać str_replace po jednym dokładnie ostatnim elemencie w tablicy?
i teraz jak robię to nie bierze mi tego pod uwagę (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) dalej mam te dziwne znaki na końcu |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do tablicy tafiają wyrazy po których jest przecinek, średnik etc
chciałbym, żeby ostani element w tablicy nie miał takiego znaku ale jednocześnie sam wyraz pozostał tylko bez znaków interpunkcyjnych, niestety pozostałe wyrazy znajdujące się w innych elemntach tablicy pownny mieć zachowane swoje znaki interpunkycjne przykłady wyrazów: wyraz, wyraz! wyraz; wyraz- jeżeli się trafi taki wyraz ze znakiem jako ostatni element tablicy muszę usunąć ten znak zostawiając sam wyraz np: jest
powinno być
pomyślalem, że zrobię to przez funkcję str_replace ponieważ całą tabicę ładnie potrafi przeszukać i zmienić, ale w tym wypadku chodzi mi tylko o jeden element, ostatni i nie mam żadnych błędów a te przecinki, wykrzykniki itd dalej się pokazują po przejściu pętlą po tablicy contenttext111 = to dane z formularza, po prostu jakiś tekst, nie będę wiedział jaki bo to będzie dowolny jaki użytkownik wpisze
Ten post edytował marbi 18.08.2012, 15:12:41 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 02:15 |