![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Zainstalowałem zend framework na serwerze w internecie chciałbym programować sobie na komputerze i od razu wysylać pliki na serwer. Nie wiem jednak w jaki sposob moge utworzyć nowy projekt, w internecie jest wiele artykułów opisujących instalacje i tworzenie nowego projektu na serwerze loklalnym, jednak nie znalazłem informacji w jaki sposob moge utworzyć projekt na zdalnym serwerze. Proszę o nieodsyłanie mnie do google gdyz tam nie znalazłem wiadomosci bądź nie potrafie zrobić z nich użytku. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moim pierwszym fw był zend, nie powiem przez pierwszy miesiąc to była katorga, brak znajomości struktury katalogów itd, jednak jak już miniesz ten okres to sam będziesz wiedział w jakim pliku szukać pomocy i internet Ci nie będzie potrzebny a dobre ide i trochę chęci. Osobiście podstawy załapałem z książki o zend, jest w miarę aktualna i do wersji 2.0 się już raczej nie zestarzeje więc polecam. Na mojej stronie też pisałem o zend, na razie same podstawy ale może Ci się przyda coś - poszukaj nie ciężko znaleźć, a zaraz mnie za reklamę posądzą! (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Zaznaczę jednak, że jeśli nie masz pojęcia o obiektach w stopniu średnio zaawansowanym (umieć sobie coś napisać, ogarnąć podstawy mvc itd) to nie bierz się za fw bo nie przeżyjesz naporu informacji, z jednej strony obiektowość (trudności języka php), a z drugiej zend z swoją dziwną polityką mieszania wszystkiego gdzie prawidłowe rozwiązanie jest po prostu strasznie nie logiczne. @darko nie zgubiłeś gdzieś avatara, bo jakoś Cie kojarzę z forum, ale nie pasuje mi brak avka... :-) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.09.2025 - 14:16 |