![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Zainstalowałem zend framework na serwerze w internecie chciałbym programować sobie na komputerze i od razu wysylać pliki na serwer. Nie wiem jednak w jaki sposob moge utworzyć nowy projekt, w internecie jest wiele artykułów opisujących instalacje i tworzenie nowego projektu na serwerze loklalnym, jednak nie znalazłem informacji w jaki sposob moge utworzyć projekt na zdalnym serwerze. Proszę o nieodsyłanie mnie do google gdyz tam nie znalazłem wiadomosci bądź nie potrafie zrobić z nich użytku. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 590 Pomógł: 107 Dołączył: 25.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A, czekaj. Ty dopiero chcesz zacząć pracować z frameworkiem?
No to powiem Ci tylko, że byłem w mniej-więcej takiej sytuacji jak Ty. I Twoje odczucia co do Kohany podzielam. Natomiast z racji tego, że nie byłem, nie jestem i nie będę zawodowym PHPowcem, to mając cel "nauczyć się pracy z frameworkiem" zupełnie odrzuciłem Zenda i Symfony. Bo to straszne kobyły są, i jako pierwszy framework mnie odrzuciły stopniem skomplikowania (kłania się anglojęzyczny termin "learning curve"). W związku z tym swoje siły ukierunkowałem na poszukiwanie frameworka, który byłby (cechy wymieniam dokładnie według mojej kategorii ważności): 1. DOBRZE UDOKUMENTOWANY 2. niezbyt rozbudowany 3. w miarę popularny Efektem poszukiwań było znalezienie CodeIgnitera. Ma bardzo ładną dokumentację, jest też fajny screencast na sieci wyjaśniający poszczególne aspekty pracy z frameworkiem. Jak na razie to piszę sobie swoje małe projekciki i, szczerze mówiąc, jestem zadowolony, i to bardzo. P.S. Żeby nie było: nie deprecjonuję zni Zenda, ani Symfony - po prostu mówię, że te frameworki to "zbyt wysokie progi na moje nogi". |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A, czekaj. Ty dopiero chcesz zacząć pracować z frameworkiem? No to powiem Ci tylko, że byłem w mniej-więcej takiej sytuacji jak Ty. I Twoje odczucia co do Kohany podzielam. Natomiast z racji tego, że nie byłem, nie jestem i nie będę zawodowym PHPowcem, to mając cel "nauczyć się pracy z frameworkiem" zupełnie odrzuciłem Zenda i Symfony. Bo to straszne kobyły są, i jako pierwszy framework mnie odrzuciły stopniem skomplikowania (kłania się anglojęzyczny termin "learning curve"). W związku z tym swoje siły ukierunkowałem na poszukiwanie frameworka, który byłby (cechy wymieniam dokładnie według mojej kategorii ważności): 1. DOBRZE UDOKUMENTOWANY 2. niezbyt rozbudowany 3. w miarę popularny Efektem poszukiwań było znalezienie CodeIgnitera. Ma bardzo ładną dokumentację, jest też fajny screencast na sieci wyjaśniający poszczególne aspekty pracy z frameworkiem. Jak na razie to piszę sobie swoje małe projekciki i, szczerze mówiąc, jestem zadowolony, i to bardzo. P.S. Żeby nie było: nie deprecjonuję zni Zenda, ani Symfony - po prostu mówię, że te frameworki to "zbyt wysokie progi na moje nogi". Ja otwarcie przyznaje się do tego że jestem początkującym programistą i poszukuję pomocy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Właśnie przy Kohanie brak jest odpowiedniej dokumentacji, Zend i Symphony dosyć skomplikowane, natomiast CodeIgniter z tego co się orientuje nie jest już rozwijany i działa na starszej wersji php.... Także wybór jest trudny... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 12:36 |