![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Zainstalowałem zend framework na serwerze w internecie chciałbym programować sobie na komputerze i od razu wysylać pliki na serwer. Nie wiem jednak w jaki sposob moge utworzyć nowy projekt, w internecie jest wiele artykułów opisujących instalacje i tworzenie nowego projektu na serwerze loklalnym, jednak nie znalazłem informacji w jaki sposob moge utworzyć projekt na zdalnym serwerze. Proszę o nieodsyłanie mnie do google gdyz tam nie znalazłem wiadomosci bądź nie potrafie zrobić z nich użytku. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W skrócie: dowiązanie wskazuje Twojemu systemowi, którego "programu" ma szukać, kiedy wpiszesz w konsoli polecenie zf. Jeżeli faktycznie masz pobraną wersję full frameworka, to w katalogu /bin znajdziesz zarówno zf.bat dla windowsów, jak i zf.sh dla linuxów. Podana ścieżka docelowa, do której należy skopiować projekt (/usr/local/share/ZendFramework/) jest przykładowa. Przeczytaj jeszcze raz porady manuala i postępuj krok po kroku, nie ma tam nic trudnego.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W skrócie: dowiązanie wskazuje Twojemu systemowi, którego "programu" ma szukać, kiedy wpiszesz w konsoli polecenie zf. Jeżeli faktycznie masz pobraną wersję full frameworka, to w katalogu /bin znajdziesz zarówno zf.bat dla windowsów, jak i zf.sh dla linuxów. Podana ścieżka docelowa, do której należy skopiować projekt (/usr/local/share/ZendFramework/) jest przykładowa. Przeczytaj jeszcze raz porady manuala i postępuj krok po kroku, nie ma tam nic trudnego. Dziękuję za pomoc Drako. Dałem za wygraną i zainstalowałem Zenda lokalnie, nie miałem problemu ze stworzeniem projektu. Miałbym do Was jeszcze 2 pytania bo nie orientuje się jeszcze w tym frameworku: 1) Gdzie mieści się na zend server katalog 'root' -> gdzie wgrywa się projekty w php? 3) Gdy skończę programować w zendzie, wtedy przenoszę sam projekt na serwer w sieci czy katalog z zend framework też muszę wysłać? Ten post edytował james8 14.08.2012, 15:33:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 22:47 |