![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeczytajcie to http://forum.php.pl/index.php?s=&showt...st&p=977797
W zasadzie można by coś z tym zrobić. Prócz dobrych rad w postach oczywiście. Mianowicie dokleić podobny mechanizm jak "ostrzeżenia" do każdego użytkownika, który podaje w postach stary kod, cokolwiek co by wskazywało na lata 90 z global, mysql_* itd. Jakby to miało działać? Każdy użytkownik, który ma już jakiś staż na forum mógłby raportować takiego delikwenta. Zalety? Nikłe, ale może choć jeden użytkownik zobaczy u siebie przy nicku "twój kod jest marny: -100ptk" zacznie nad tym pracować, aby był lepszy. Może i jest to porywanie się z motyką na słońce, ALE chyba czas zacząć w końcu pozbywać się śmieci w postaci tutoriala z '99, który jeszcze mówi o tym że dane z post, mogą być odbierane jako zmienne. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Nie przejdzie, jest kilka przyklejonych tematów, a i tak nikt ich nie czyta. Smutna prawda. Ludzie mają alergię na wyszukiwarki... Cytat Może nie tyle temat na forum co strona, ale coś lepszego od wortalu, bo ten moim zdaniem to porażka (jeśli chodzi o kursy) (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Tylko to by musiało wyglądać: Jest phpedia przecież. Cytat Po prostu w danym momencie miałem inne rzeczy na głowie i na forum nie starczało czasu. Tró. Zdarzają się czasem takie zawirowania, że ktoś po prostu musi sobie spauzować. Nie bez powodu jest nas kilkoro "zielonych". Ilościowo może wydawać się niemało, ale gdy popatrzysz na kontekst, iż czas w danej chwili ma góra troje, czasem mniej? Cytat Czy można raportować i tym samym ubijać ostatnio modne "błędy" w stylu: "Notice: Undefined index" i "Undefined variable" Ależ jak najbardziej - swego czasu pisałem taki "detektor" popularnych błędów, który (jeśli nikt nic nie popsuł po drodze (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ) krzyczy, gdy w kodzie ktoś chce wpisać kwiatka. Są chyba tylko dwie wpisane, póki co. Działa w oparciu o pregi, więc wyślij do mnie PW z wyrażeniem + linkiem do tematu, który mówi o tym błędzie, to zasilę szeregi detektorów w luźniejszej chwili. [; |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 05:05 |