![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Zainstalowałem zend framework na serwerze w internecie chciałbym programować sobie na komputerze i od razu wysylać pliki na serwer. Nie wiem jednak w jaki sposob moge utworzyć nowy projekt, w internecie jest wiele artykułów opisujących instalacje i tworzenie nowego projektu na serwerze loklalnym, jednak nie znalazłem informacji w jaki sposob moge utworzyć projekt na zdalnym serwerze. Proszę o nieodsyłanie mnie do google gdyz tam nie znalazłem wiadomosci bądź nie potrafie zrobić z nich użytku. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale po co te wszystkie rzeczy? Zend to nie jest instalka. To zbiór bibliotek, komponentów czy jak zwał, tak zwał.
Na localhost tworzysz nowy projekt (ta instalka to nic innego jak zautomatyzowanie procesu tworzenia folderów i plików), programujesz, a potem wszystkie te foldery wrzucasz na serwer (+ całą paczkę Zend do folderu lib). Potem wskazujesz domenę na folder public i tyle. Ten post edytował IceManSpy 13.08.2012, 23:32:02 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale po co te wszystkie rzeczy? Zend to nie jest instalka. To zbiór bibliotek, komponentów czy jak zwał, tak zwał. Na localhost tworzysz nowy projekt (ta instalka to nic innego jak zautomatyzowanie procesu tworzenia folderów i plików), programujesz, a potem wszystkie te foldery wrzucasz na serwer (+ całą paczkę Zend do folderu lib). Potem wskazujesz domenę na folder public i tyle. Witaj IceManSpy dziękuję za odpowiedź, Nie mam doświadczenia w pracy z frameworkami. Początkowo próbowałem pisać w kohanie, lecz nie mogłem znaleźć literatury do najnowszej wersji, i zabrałem się za zenda. Czyli najprościej będzie zainstalować go lokalnie i dopiero gdy stworzę aplikację wysłać na serwer? Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.09.2025 - 15:31 |