Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP][MYSQL] Aktywność użytkownika i pobieranie z bazy
smrodek11

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Pierwszym moim problemem jest to, w jaki sposób monitorować aktywność użytkownika w bazie mysql. Chodzi mi o takie zdarzenia jak daty logowania, wykonywania czynnosci w serwisie itp. Jak mam zrobić tabele w bazie żeby to było najlepiej? Użytkownik mógłby przegladac swoja historię, więc musi być jakoś poukładane. Jedna tabela z wszystkimi zdarzeniami odpada bo za długo by w przyszłości szukało zdarzeń, wiele tabel z jedną dla każdego użytkownika też za bardzo by nie pasowała :/

Drugi problem to zarazem prośba, nie wiem jak zrobić aby na stronie wyświetało się tyle wpisów z bazy (jeden rekord, jeden wpis z data dodania, id i trescia) ile jest rekordów w bazie. Prosiłbym o jakiś przykład tego
Dzięki
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
smrodek11

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Ok, żeby nie robić nowego tematu, co mam tu źle:
  1. <?php
  2. $query = mysql_query("select * from aukcje order by id desc limit 0,5");
  3. while($rekord = mysql_fetch_array($query))
  4. {
  5. $naz ="<div id=\"top\"> <div id=\"tabela\">$rekord[1]</div> <div id=\"prawa\">$rekord[3]</div> <form action=\"index.php?site=bid\" method=\"post\"> <div id=\"prawa\"><input name=\"bid\" type=\"text\"></div> <div id=\"prawa\"><input name=\"bid\" type=\"hidden\" value='$rekord[0]'></div> <div id=\"prawa\"><input type=\"submit\" value=\"Wyslij\"/></div>";
  6. }
  7. echo ''.$naz.'';
  8. ?>

Że jest wyświetlany tylko jeden, pierwszy rekord?
Tabela z której ma pobierać wygląda tak: http://screenshooter.net/0158681/qtatxaq
A pobiera tylko pierwszy rekord :/
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 10.10.2025 - 02:25