![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki kodzik :
Kod QWebPage page; QWebFrame * frame = page.mainFrame(); frame->setHtml(str); QWebElement document = frame->documentElement(); QWebElementCollection tables = document.findAll(".table"); int numTables = tables.count(); qDebug() << numTables; return; Pod zmienną str znajduje się źródło tej strony : http://panoramafirm.pl/szukaj/mazowieckie,...wa/firmy,1.html Chcę pobrać ilość elementów o klasie table. Niestety program podaje, że tych elementów jest 0. Podczas gdy w rzczywistości jest ich 15. Gdy zamiast ".table" dam "a", to zwraca mi to 17, czyli jakieś linki znajduje ale chyba jest ich ciut za mało. W czym może być problem ? Wszystkie tabelki są w divie o klasie "results" <- tego diva nie mogę pobrać. Mogę za to pobrać div o nazwię 'socialIcons right" ale nie w całości - na nim program kończy parsowanie. Ten post edytował peter13135 4.08.2012, 16:07:05 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Całe api webkita jest po to, żebyś nie musiał korzystać z regexpa do takich rzeczy. Do pewnego czasu mój program działał bez regexpa (kod z pierwszego postu działał) ale ponieważ od pewnego czasu mój program przestał działać (kończył parsowanie na pewnym kodzie js), to za pomocą regexpa wyciąłem sobie kod od interesującego mnie diva, do końca dokumentu (czyli </html> ). I ten "ucięty" html wrzuciłem tak samo jak w pierwszym poście i działa (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Daj mi działający kod nie wymagający regexpa, to chętnie użyję. Cytat W tym przypadku table.table da ten sam wynik co .table Napławde ? Cytat ale.. Te ostatnie linijki debuga- gdzie wykonujesz ten kod? Ja pozwoliłbym webkitowi ściągnąć stronę i coś podobnego tego co dałeś wykonał pod sygnałem load_finished;> Nie rozumiem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 17:44 |