![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
czy znacie jakieś firmy wdrażające dedykowane sklepy internetowe. Chodzi mi to o prawdziwe dedykowane sklepy, gdzie będą takie możliwości jak: - ustawienie zupełnie dowolnych adresów do podstron - definiowanie dowolnych filtrów - dedykowany moduł do wprowadzania opisów produktów (czyli definiowanie cech produktów etc) oraz późniejsze wyszukiwanie produktów po tych cechach - tworzenie różnych typów nawigacji czyli zarówno ścieżki liniowe jak i filtry zawężające itp. Czyli innymi słowy szukam firmy, która mogłaby wdrożyć i rozwijać sklep, dokładnie taki jak sobie wymyślę. Ogólnie większość firm, która mi wyskakuje pod hasło "sklepy dedykowane" to tak na prawdę firmy wdrażające sklepy pudełkowe. Można znacie jakieś firm z branży, które na prawdę tworzą sklepy dedykowane? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No nie przesadzajmy ;-) Sam taki sklep obecnie rozwijam obok normalnej pracy i wbrew pozorom nie jest to, aż tak wiele, zwłaszcza, że godzę się z spadkiem wydajności i użyciem frameworka typu Symfony. Robiłbym to dalej, ale niestety czasowo nie daję już rady, bo ostatnio mam problem aby wygospodarować czas na programowanie.
Wiem, że nikt nie zrobi mi tego za 5000, ale też zespół programistów to byłaby przesada. Myślę, że za 15-20k spokojnie jakaś firma to napiszę (może nie z Warszawy, ale np. z Lublina) ... Chyba, że się mylę ;-) Ale wtedy rzucam swój biznes i zaczynam programować zawodowo ;-) Zastanawiałem się nad zatrudnieniem programisty, ale z doświadczenia wiem, że z tego są problemy. Po jakimś czasie programista odchodzi, a nowy potrzebuje czasu na wdrożenie się itp. Już lepiej zlecić to firmie i oni się takimi rzeczami przejmują. Poza tym, zapewne da się to zrobić o oparciu o jakiś silnik istniejący. Przecież jak firma pisze sklepy dedykowane to na pewno ma rzeczy już stworzone jako komponenty i ewentualnie je rozszerza / dopisuje potrzebne rzeczy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 03:30 |