![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
wiem że temat brzmi w sposób nieco zagmatwany ale nie wiedziałem jak to inaczej nazwać. O co chodzi postaram się wyjaśnić na przykładzie
czy istnieje możliwość aby przed wywołaniem metody "a" została niejawnie wywołana metoda "before" czyli kolejność wywołania wyglądała by tak before => a idąc dalej,
i tu kolejność wywołań miała by wyglądać tak before => a => before => b. A idąc jeszcze dalej, czy metoda before może być informowana jaka metoda będzie wywołana po niej? jedyne co przychodzi mi do głowy to jakaś metoda call która przyjmie jako parametry nazwę metody i jej parametry ale takie rozwiązanie nie jest automatyczne i jeśli "się zapomni" użyć call to before nie będzie wywołany ;/ czy zrobienie czegoś takiego jest możliwe ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takie coś możliwe by było do wykonania przy pomocy AOP-a - aspekt ze zdefiniowanym pointcutem before call dla każdej metody obiektu - ale PHP nie jest językiem tego typu. Nie pozostaje Ci w sumie nic innego niż to co napisał @adbacz.
Jednak mnie bardziej zastanawia po co w ogóle Ci takie zachowanie? Możesz opisać dokładniej co chcesz tym wszystkim osiągnąć? Może jest inne, lepsze rozwiązanie. Ten post edytował Crozin 1.08.2012, 17:59:12 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 10:48 |