![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 188 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety ale ostatnio dobrze znana strona MaterDefense została zablokowana z powodu przeciążenia bazy. Dlatego stworzyłem swój własny skrypt i własną stronę. Wszystko 100% samemu (oprócz loga PHP oczywiście)
Oto adres: http://webprotection.x10.mx/ Domena i adres jest tymczasowy, nie zwracajcie na to uwagę. Strona jest prosta, bo nie mam talentu graficznego, posiada panel administracyjny, korzysta z bazy danych. Jest parę opcji - dodawanie komentarzy, stronicowanie (gdy wpisów więcej niż 10, itp. Jak oceniacie wygląd i schemat działania tego skryptu? Czy jest on bezpieczny. Na razie myślę że bez źródła się obejdzie (nie jest to żaden skrypt dobra publicznego ;P) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 8 Dołączył: 10.08.2011 Skąd: Bełchatów Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
@konole, oczywiście, że nie miałem na myśli że kobiety są gorsze tylko mnie to tak bardzo zdziwiło coś w jego poradniku i byłem bardzo ciekaw (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) - Moja ciocia jest programistką i jej to wychodzi co najmniej bardzo dobrze (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Nie bawię się w hackowanie kolego/koleżanko (niepotrzebne skreślić), znalazłem po prostu mały drobiazg, który nie powinien tak wyglądać jak go napisałeś pierwotnie. Jeżeli nazywasz ten przypadek "chakowaniem" to oczywiście coś jest tu nie tak. Pytałeś o poprawki, błędy itp. Znalazłem taki adres, ok. Znalazłem taki błąd, ok - wypisałem go. Nie pytałeś jak można zhackować twoją stronę, więc nie widzę tu powodu do wymądrzeń. Pffff... http://webprotection.xaa.pl/Rozmowav2/ Cytat Cześć, pogadasz? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Może byś coś wpisał idioto! - cześć Witaj pedale! - co tam? Co głupku piszesz? - co tam robisz? Jesteś durniem i tak piszesz że nie rozumie cie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) - kim jesteś? Nie pisz głupku tu bo jesteś idiotą, co nie? [tak] [nie] (submity niedziałające) - materkamil materkamil jest programistą, a ty jesteś pi*** i ku*** Jeżeli tak traktujesz użytkownika swojej strony to nie masz co liczyć na dużą oglądalność, :/ Poza tym mógłbyś dać przekierowanie ze starej strony na nową, bo jak się tak kopiuje bez końca to można się pogubić co gdzie jest. PS. Logi to specjalnie upubliczniasz? http://webprotection.xaa.pl/Rozmowav2/logi.php PS2. Widać, że nie jest to jakoś specjalnie zabezpieczone przed nawet drobnym spamem. próbowałem wkleić jakiś dłuższy tekst, a tu ktoś już zrobił to przede mną i zapchał ci plik, mógłbyś zrobić jakiś limit, że jak zdanie jest dłuższe niż 500 znaków to nie dodaje do bazy, a jeżeli ktoś próbuję tworzyć pliki znacznie dłuższe, np. kilka tysięcy znaków to banuje użytkownika na dzień, albo coś (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Jeżeli masz bazę na xaa najtańszą(100 MB pojemności), a wątpię że masz 3GB to masz już zapchane w pliku co najmniej 2,5 mb, czyli 1/40 masz już wykorzystane przez spamera, do tego jeżeli pliki twojego cmsa rosną (nie wiem czy korzysta z plików czy z samej bazy - nie mam pojęcia) to masz pozamiatane, bo nie wykorzystasz już na cmsa miejsca, jeżeli zapełni ci ten log wszystko. TYLE DO POWIEDZENIA MAM Uzupełniałem, bo z czasem coraz więcej tego się znajdywało. W końcu chcę dodać również iż ja wszystko wiedzącym nie jestem i pewnie pomyliłem się w wielu sprawach, poprawcie mnie jeżeli możecie. Dziękuję za przeczytanie i chwilę uwagi. Ten post edytował binprogrammer 1.08.2012, 01:12:40 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 16:40 |