![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
znalazłem gotowy skrypt http://www.markisgood.com/blog/php/create-...p-mvc-framework ale nie wiem jak tu dodać zmienną parametr żeby link wyglądał np tak: Kod www.xx.pl/controller/action/param Samym problemem nie jest dodanie parametru do kontrolera innego niż IndexController, wtedy po prostu mogę w linku przesłać sobie parametr, ale problem zaczyna się, gdy ładowany jest podstawowy kontroler czyli IndexController, wtedy nie mogę przesłać parametru w formie np Kod www.xx.pl/action/param - controller tutaj jest podstawowy czyli indexlub Kod www.xx.pl/Index/action/param lub Kod www.xx.pl/index/action/param Proszę o pomoc, może chodzi o jakieś inne ustawienie w htaccess lub w samym php. Z góry dziękuję Ten post edytował Szymciosek 25.07.2012, 21:34:38 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 29 Dołączył: 3.04.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Jak Crozin wspomniał, nie ma sensu zaczynać od Symfony1. Od kilku tygodni poznaje Symfony2, dokumentacja jest bardzo dobra (zawsze pozostaje to forum oraz stackoverflow.com), jest to mój pierwszy framework. Polskie źródła do nauki Symfony2? Raczej nie ma zbyt wiele, podobno za niedługo ma wyjść książka Włodzimierza Gajdy, ale przy podstawowej znajomości angielskiego poradzisz sobie, zresztą jak myślisz bardziej poważnie o szeroko pojętej informatyce, jest to podstawa.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 05:12 |