![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do tej pory nawet nie miałem okazji mieć telefonu z androidem ale ciekawi mnie kilka rzeczy.
1. W czym tu się programuje ? Jakie języki i środowiska ? Kiedyś obił mi się o uszy jakiś projekt za pomocą którego można było pisać na androida w PeHaPie, ale czy to coś poważne, czy raczej taki hobbystyczny projekt ? 2. Jak wygląda sprawa licencji ? Tzn. w czym można pisać za darmo, a za pisanie czego trzeba płacić (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) 3. Jak wygląda przenośność kodu ? Jest tak, że każde urządzenie z androidem ma jakąś własną specyfiikę, że program działający na jednym sprzęcie, nie koniecznie zadziała na innym ? Czy może jest inaczej ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@lukesh
To fajnie wygląda w teorii, gorzej z praktyką. webkit mocno kuleje jeśli chodzi o renderowanie animacji, dla większości użytkowników widoczne są lagi. Css transitions działają dużo lepiej ale ich zastosowanie jest problematyczne. Inna sprawa że niektóre elementy zachowują się inaczej niż na pecetach lub w ogóle nie są wspierane (konia z rzędem temu kto wymusi poprawne zachowanie dla position: fixed) Ponadto chyba z 90% apek to frontendy jakiś webowych interfejsów, czy są natywne czy nie to sprawa drugorzędna. Natywne obecnie mogą zaoferować lepszy look&feel co (przynajmniej dla zboków spod znaku jabłka) jest decydującym argumentem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 12:51 |