![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 4 Dołączył: 22.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukam internetowego banku/serwisu/etc, gdzie założenie konta trwa błyskawicznie bez zbędnych formalności. Chciałbym na szybkiego przesłać pieniądze, aby je przewalutować z EUR na PLN i wysłać dalej. Możecie mi coś polecić?
-------------------- UWAGA! Stwierdzono naruszenie paragrafu §33 ustawy ACTA. Podpis użytkownika został usunięty.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zależy do czego dokładnie potrzebujesz tego "czegoś".
Ja korzystam z kantorów internetowych - ostatnio z cinkciarz.pl. Ogólnie jest tam taka opcja jak przelanie środków z rachunku PLN -> wymiana na walutę i wysłanie np. do jakiejś firmy. Nie wiem jak to się ma do przelewów zagranicznych etc. Ja korzystam tylko z opcji wysłanie zł i odesłanie euro na konto walutowe, które także należy do mnie. Taka operacja zajmuje średnio 1 dzień roboczy. Wiem, że współpracują z niektórymi bankami w zakresie transakcji ekspresowych i wtedy podobno pieniądze są w ciągu ~1h. EDIT założenie konta oczywiście nie wymaga żadnych dokumentów, chyba że robisz operacje powyżej 10.000Euro. Ten post edytował athabus 23.07.2012, 13:44:00 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 19:20 |