![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 3 Dołączył: 5.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Posiadam stronę na której mam button. Chcę zapisywać każde kliknięcie i je obok wyświetlać. Nie wiem jak najlepiej zapisywać historie tych kliknięć żeby strona była zoptymalizowana. Lepiej zrobić to w pliku txt czy może w mysql?
P.s Wiecie może jak w porównaniu do pliku txt mysql wykonuje operacje? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 79 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@koxu1996:
Cytat Witam. Posiadam stronę na której mam button. Chcę zapisywać każde kliknięcie i je obok wyświetlać Ale, że co, dla każdego buttona trzymasz liczbę kliknięć wszystkich userów tak? Czy może dla każdego z osobna? Zresztą to bez znaczenia, baza na pewno jest lepszym rozwiązaniem. Cytat Ale czy baza mysql nada się do trzymania kilkuset tabel i w każdej po kilkaset rekordów? Bo mógłbym zrobić do każdego buttona inny plik i w nim trzymać logi. Co lepsze według was? Kilkaset tabel?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Chcesz trzymasz każdy button w osobnej tabeli czy może czegoś nie rozumiem? Robimy tak (struktura tabeli): nazwa tabeli: button_clicks id (int, autoincrement) button_id (int): można zamienić na varchar jak wolisz posługiwać się nazwami, ale to mało optymalne) clicks (int): czyli liczba kliknięć. I wtedy, by uzyskać liczbę klików: Cytat SELECT * from button_clicks WHERE `button_id`=id_danego_buttona
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 11:36 |