![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich bardzo serdecznie, a w szczególności użytkowników posiadających dużą wiedzę i doswiadczenie w programowaniu aplikacji www.
Noszę się z zamiarem uruchomienia serwisu na wzór popularnego kwejk.pl Od razu dodam, że nie jest to kolejny dziecinny pomysł pod tytulem "Mamo będę miał kwejka 6" ![]() Wydaje mi się, że pomysl jest oryginalny, posiadam odpowiedni budżet i legalnie dzialającą firmę...ale: przed zleceniem napisania dedykowanej aplikacji ( chociaż nie jest to skomplikowany serwis ) i wszytkimi innymi kosztami typu obsługa dedykowanych serwerow etc. chciałbym przetestować trochę sam pomysł, oprawę graficzną itd. Wiadomo, że żaden nowy serwis nie może liczyć od razu na "milion wyświetleń" na dobę...no chyba, że budżet na marketing jest 6 cyfrowy ![]() połaczeniu z zamówioną grafiką będzie mogło dac "jakieś" wyobrażenie - punkt odniesienia co do przyszłych potrzeb i określi np. które źródła pozyskiwania ruchu są najlepsze itp. itd. etc tego chyba tłumaczyć nie muszę ![]() Googlując trafiłem na skrypt autorstwa firmy Iprosoft - demo: http://www.kwejk.iprosoft.pl/ Czy ktoś z Was - ludzi z pojęciem na temat php i doświadczeniem w tego typu sprawach, mógłby rzucić okiem na źródło tej aplikacji? Co mozecie na jej temat powiedzieć? Czy nadaje się na opisane przeze mnie potrzeby ( zakładajac nie więcej jak 10k odwiedzin na dobę ). Czy jest ona na tyle "bezpieczna" i w miarę "napisana"? Nie spodziewam się za te pieniądze ![]() Druga sprawa - nie znalazlem w sieci innych rozwiazań o podobnych funkcjonalnościach. Może ktoś z Was ma w swoich zbiorach autorską aplikacje i jest w stanie wytłumaczyć mi, dlaczego własnie ona jest wydajna i bezpieczna. Z góry dziękuję za wszystkie opinie i sugestie, oraz ewentualne propozycje. Pozdrawiam Mateusz |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok - dziękuję za dotychczasowe wypowiedzi.
Jak już jesteśmy przy temacie cena-jakość to może podzielę się z Wami zakresem cenowym z ofert jakie otrzymałem od różnych firm programistycznych, agencji interaktywnych itd. Najniższą cenę za napisanie takiego skryptu zaoferował student jednej z krakowskich uczelni, mający ładne portfolio, legalną działalność itp. Cena - 300pln netto, czas wykonania ok 2. tygodnie. ROK! gwarancji. Zapewniał mnie ( co z resztą wiem sam ), że jest to bardzo prosty skrypt, ale zostanie wykonany wg. obowiązujących standardów, odpowiednio zabezpieczony i wydajny. Najdroższa oferta - 3500pln netto od jednej z Warszawskich agencji interaktywnych, mająca w swoim portfolio wykonane projekty dla kilku znanych każdemu marek. Od konkursów na facebooka do pokaźnych i rozbudowanych serwisów gromadzących społeczności. Tutaj również w pakiecie otrzymuję 3 miesiące gwarancji "rozruchowej", darmowy support i co jest warte uwagi grafikę dostosowaną do mojego ( gotowego już ) logo strony. Czas oczekiwania również 2 tygodnie. Wszystkie oferty jakie dzisiaj przeczytałem ( a jest ich trochę ) dotyczą wykonania serwisu wymienionego w temacie wątku o wszystkich ( identycznych ) funkcjonalnościach jak w skrypcie firmy iprosoft. Automatycznie nasuwa mi się kilka pytań - czy w takim wypadku 106pln za skrypt to dużo? Nie trzeba być Johnem Rockefellerem, żeby podzielić 3500pln przez 106pln, co daje bez przecinków 33 sprzedane kopie. Jaka w takim razie jest różnica, bo chyba tylko w cenie ? Student kiedyś też skończy studia i może będzie pracował dla tej agencji w Warszawie ![]() Proponowano mi jeszcze skorzystanie z serwisu zlecenia przez net, ale daruję sobie ponieważ otrzymałem kilkanaście ofert, między innymi od Uzytkowników tego forum. Odradzam wstawianie/pokazywanie kodu ze względu na licencję jaka obowiązuje ten skrypt, poza tym w każdym kodzie są problemy i możliwości do napisania czegoś lepiej więc zawsze znajdzie się jakiś "mędrzec", który napisał by to o niebo lepiej. Jeżeli zależy Ci na unikalnym rozwiązaniu zatrudnij programistę, który napisze skrypt dostosowany do Twoich (tylko i wyłącznie) potrzeb jednak wtedy cena będzie +- 10 razy większa. Wiem od autora skryptu, że jest w trakcie pisania nowej wersji, która jest znacznie lepiej napisana, udokumentowana i przemyslana niż obecna. Jako przyład mogę podać stronę "chamso", o której wiele osób napewno słyszało. Dodam, że skrypt to mała częśc sukcesu i bez dobrej organizacji reklamy, materiałów itp nie zdziałasz nic nawet z najlepszym skryptem za 10k - nie dotyczy tego skryptu Tak, szanuję własnosć intelektualną, dlatego nie wstawię tutaj kodu. Domyslam się, że każdy programista, każda firma będzie chciała podważyc jakość kodu konkurencji, ( chociaż to jest trochę przykre ). Jesli znasz autora , to może mógłbyś go poprosić o napisanie tutaj kilku zdań na temat na temat sprzedawanego skryptu. Chętnie przeczytam w towarzystwie Użytkowników tego forum i może powstanie z tego ciekawa forma reklamy? napewno o niebo lepsza jak rejestrowanie konta, żeby napisać jak " serwisiki szybko śmigają " ![]() Napisałeś, że nowa wersja będzie bardziej przemyślana i znacznie lepiej napisana, czy możesz rozwinąc co masz na myśli? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 10:46 |