![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siemka
potrzebuję skryptu, który po wejściu na stronę, ustawieniu kilku parametrów i godziny wykona się o tej godzinie co ustawiłem. potrzebuję prostego skryptu który się wykona jeśli użytkownik jest na stronie, nie potrzeba mi crona ani nic. od dwóch dni próbuję coś wykombinować, powstało kilka wersji kodu, ale nie działa:/ kod:
Jak to zrobić? bo nie mam już żadnego pomysłu:/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wykombinowałem coś takiego
ale tak jakby omijało całe for. co robię źle? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wykombinowałem coś takiego (...) ale tak jakby omijało całe for. co robię źle? No bo omija, przecież to oczywiste i widać od razu dlaczego. Upierasz się przy najgłupszym możliwym rozwiązaniu, by NIE używać do tego crona. Skoro ktoś ma czekać minutę czy dwie na stronie, po co w ogóle coś takiego robić? Nie może wejść na stronę po tych dwóch minutach i "od ręki" wykonać owego "zaplanowanego" zadania? |
|
|
![]()
|
|
No bo omija, przecież to oczywiste i widać od razu dlaczego. Upierasz się przy najgłupszym możliwym rozwiązaniu, by NIE używać do tego crona. Skoro ktoś ma czekać minutę czy dwie na stronie, po co w ogóle coś takiego robić? Nie może wejść na stronę po tych dwóch minutach i "od ręki" wykonać owego "zaplanowanego" zadania? Nie mogę wejść na stronę i wykonać od ręki, bo potrzebuję to wykonać z dokładnością co do sekundy (np. dokładnie o 18:00:00), a crona nie chcę używać, bo zadanie które potrzebuję wykonać nie jest cykliczne - raz może być we wtorek o 18, innym razem w czwartek o 15, i musiałbym za każdym razem tworzyć nowe zadanie cron @GoOx wiem o tym i napisałem wcześniej, widocznie zbyt niejasno więc napiszę jeszcze raz: zadanie ma się wykonywać jak JA wejdę na stronę minutę przed zadanym czasem i ustawie parametry, cały czas będąc na stronie, i nie mogę sobie poradzić z kodem Ten post edytował ktoosiu 16.07.2012, 13:33:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(...) a crona nie chcę używać, bo zadanie które potrzebuję wykonać nie jest cykliczne - raz może być we wtorek o 18, innym razem w czwartek o 15, i musiałbym za każdym razem tworzyć nowe zadanie cron Nic bardziej mylnego. Wystarczy jedno zadanie cron - odpalanie skryptu co minutę. Skryptu, który zawiera w sobie pętlę trwającą 60 sekund... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 18:30 |