![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siemka
potrzebuję skryptu, który po wejściu na stronę, ustawieniu kilku parametrów i godziny wykona się o tej godzinie co ustawiłem. potrzebuję prostego skryptu który się wykona jeśli użytkownik jest na stronie, nie potrzeba mi crona ani nic. od dwóch dni próbuję coś wykombinować, powstało kilka wersji kodu, ale nie działa:/ kod:
Jak to zrobić? bo nie mam już żadnego pomysłu:/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tego co się orientuje to jeśli porównujez dwa stringi, np. :
$string > $string2 to interpreter php rzutuje oba stringi do typu liczbowego i potem stara się je porównać. I tak string typu "9dfdws24f22" zostanie zrzutowany na liczbę 9. Jaki wynik porównania będzie gdy porównasz takie stringi : "9:29" < "9:31" ? a no będzie false, bo liczbe 9 sparsuje elegancko, ale potem parser "pomyśli sobie" ten dwukropek to nie jest liczba, dalej nie "parsuję" bo nie wiem co to jest. A jak wiadomo 9 < 9 == false. Być może jest trochę błędów w moim tłumaczeniu, bo po prostu porównywanie stringów jest po prostu bez sensu (jak jeden string może być od drugiego większy ? ) i specjalnie się nad tym nie zagłębiałem. Porównywać możesz daty w formacie uniksowego znacznika czasu, albo np. za pomocą obiektu datetime. Poza tym, ta pętla może nie wypalić, bo skrypt ma standardowo 30 sekund czasu wykonywania - potem się przerywa. Oczywiście możesz to zmienić w php.ini |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 19:24 |