![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 348 Pomógł: 26 Dołączył: 8.10.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sam nie jestem profesjonalistą ale ten kod to chyba kpina, pisany w jednej linij...
Może ja czegoś nie wiem, co Wy o tym myślicie?
Ten post edytował Adi32 13.07.2012, 08:45:11 -------------------- Wolałem języki z rodziny C ale poszedłem na łatwizne...
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 348 Pomógł: 26 Dołączył: 8.10.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rzeczywistość jest zupełnie inna. W pracy, w zespole wypalenie przychodzi później. I nie zdziw się jak będziesz za jakiś czas pisać kod tak, jak przedstawiłeś wyżej. To w pewnym momencie jest nieuniknione, po prostu zadajesz sobie pytanie "po co mam się męczyć, nie chce mi się". Jako jednoosobowa działalność, jest jeszcze gorzej, bo masz na głowie nie tylko kod, ale i wszytko inne. Twoje sceptyczne podejście widać w wielu Twoich postach. Dlaczego tak pesymistycznie do tego podchodzisz? Czy Ty piszesz taki kod? Mam nadzieje, że nie masz racji co do tego wypalenia ale jedno wiem na pewno - nigdy nie będę tak pisał. Nawet jakby mi się nie chciało to jest to utrudnianie sobie życia. -------------------- Wolałem języki z rodziny C ale poszedłem na łatwizne...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twoje sceptyczne podejście widać w wielu Twoich postach. Dlaczego tak pesymistycznie do tego podchodzisz? Czy Ty piszesz taki kod? Mam nadzieje, że nie masz racji co do tego wypalenia ale jedno wiem na pewno - nigdy nie będę tak pisał. Nawet jakby mi się nie chciało to jest to utrudnianie sobie życia. Hmm, nawiązując do tego, że napisałeś iż jest to Twoja pierwsza praca, wydaje mi się, że zderzyłeś się z czymś co Cię przeraża i popadasz w pewną skrajność. Niestety, w firmach jest tak, że za projekt płaci klient i uwierz mi, go nie obchodzi jak zaprojektujesz dodawanie newsów, go obchodzi by mógł tego newsa dodać i wstawić tam tabelkę i by zrobione to było jak najszybciej, bo ma dużo zamówień z Niemiec. Albo to zaakceptujesz i będziesz starał się przejść przez tą burzę znajdując z czasem złoty środek (jak u Kochanowskiego : ) albo się przestraszysz i odejdziesz, miej tylko na uwadze to, że w różnych firmach jest różnie. W moim przypadku to akurat nie jest pierwsza praca (zaczynałem w wieku 16 lat, ale zgodnie z umową nie mogę powiedzieć gdzie ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 19:02 |