![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 348 Pomógł: 26 Dołączył: 8.10.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sam nie jestem profesjonalistą ale ten kod to chyba kpina, pisany w jednej linij...
Może ja czegoś nie wiem, co Wy o tym myślicie?
Ten post edytował Adi32 13.07.2012, 08:45:11 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 348 Pomógł: 26 Dołączył: 8.10.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rzeczywistość jest zupełnie inna. W pracy, w zespole wypalenie przychodzi później. I nie zdziw się jak będziesz za jakiś czas pisać kod tak, jak przedstawiłeś wyżej. To w pewnym momencie jest nieuniknione, po prostu zadajesz sobie pytanie "po co mam się męczyć, nie chce mi się". Jako jednoosobowa działalność, jest jeszcze gorzej, bo masz na głowie nie tylko kod, ale i wszytko inne. Twoje sceptyczne podejście widać w wielu Twoich postach. Dlaczego tak pesymistycznie do tego podchodzisz? Czy Ty piszesz taki kod? Mam nadzieje, że nie masz racji co do tego wypalenia ale jedno wiem na pewno - nigdy nie będę tak pisał. Nawet jakby mi się nie chciało to jest to utrudnianie sobie życia. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twoje sceptyczne podejście widać w wielu Twoich postach. Dlaczego tak pesymistycznie do tego podchodzisz? Czy Ty piszesz taki kod? Mam nadzieje, że nie masz racji co do tego wypalenia ale jedno wiem na pewno - nigdy nie będę tak pisał. Nawet jakby mi się nie chciało to jest to utrudnianie sobie życia. Ponieważ pasja programowania i klepania kodu mija z czasem, szczególnie gdy dostajesz kod po kimś, lub musisz napisać coś na wczoraj. Pasje możesz mieć, gdy tworzysz coś swojego, całkowicie od podstaw i nikt Ci niczego nie narzuca, wtedy ok, ale nie oszukujmy się, ile jest takich zleceń? W większości trafia się klient który nie doceni Twojego talentu eleganckiej typografi, 20 godzin spędzenia na obmyślaniu czy logo dać o 20px niżej (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) , oraz pięknej dokumentacji kodu, formatowania, już nie wspominając o bebechach słitaśnego PDO. Zdarza mi się napisać kod na "odwal się" (ten którego nie widać), ale idę o zakład że nie ma tu osoby na forum która mogłaby powiedzieć inaczej, pracującej więcej niż 2 miesiące w wakacje (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Cytat nigdy nie będę tak pisał Nie oszukuj się (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) i nigdy nie mów nigdy... Cytat Nawet jakby mi się nie chciało to jest to utrudnianie sobie życia. Niekoniecznie, jak to co robisz jest jednorazowe. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 12:07 |