![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 348 Pomógł: 26 Dołączył: 8.10.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sam nie jestem profesjonalistą ale ten kod to chyba kpina, pisany w jednej linij...
Może ja czegoś nie wiem, co Wy o tym myślicie?
Ten post edytował Adi32 13.07.2012, 08:45:11 -------------------- Wolałem języki z rodziny C ale poszedłem na łatwizne...
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 348 Pomógł: 26 Dołączył: 8.10.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wypalisz się w ten sposób. Wypalę? A ja myślałem, że taka praca to spełnienie marzeń. Robić coś najlepiej jak się potrafi dążąc do "doskonałości" (wiem, że tu nie ma takiego pojęcia). Cytat Adi32, nikt nie napisał, że tak jest wszędzie. Po prostu zdarza się, że nasza rzeczywistość pisania błyskotliwego kodu w domu i na półkę, zderza się z rzeczywistością, w której Twój kod musi na siebie zarabiać. Ba, w grę wchodzi jeszcze niezbyt sterylne środowisko, w którym cudze błędy (PM stwierdzi, że poprawki naniesiesz w 3 dni, gdzie realny czas to 5) mają wpływ na to co robisz. Tak jak pisałam, jeżeli ktoś daje nam się rozwijać i jeszcze za to płaci - powinniśmy się cieszyć. Ja uważam, że to jest cofanie się. Wszyscy wiemy, że OOP to przyszłość a ja nie mam z tym praktycznie styczności. Miałem projekt, który był niemożliwy do wykonania w takim terminie jaki podano klientowi. I tu się z Tobą zgodzę, wstyd mi za kod który tam jest ale nie miałem wyjścia. Jak mam tam coś rozwinąć to ciarki mnie przechodzą. -------------------- Wolałem języki z rodziny C ale poszedłem na łatwizne...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wypalę? A ja myślałem, że taka praca to spełnienie marzeń. Robić coś najlepiej jak się potrafi dążąc do "doskonałości" (wiem, że tu nie ma takiego pojęcia). Rzeczywistość jest zupełnie inna. W pracy, w zespole wypalenie przychodzi później. I nie zdziw się jak będziesz za jakiś czas pisać kod tak, jak przedstawiłeś wyżej. To w pewnym momencie jest nieuniknione, po prostu zadajesz sobie pytanie "po co mam się męczyć, nie chce mi się". Jako jednoosobowa działalność, jest jeszcze gorzej, bo masz na głowie nie tylko kod, ale i wszytko inne. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 18:58 |