![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 4.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, czy istnieje sposób na uporządkowanie kodu HTML przed wysłaniem do przeglądarki?
Zawsze w swoich aplikacjach używam buforu, który na końcu po prostu się pokazuje. W kodzie php używam szablonów itd., które sprawiają, że kod wygląda super, ale nie potem w kodzie źródłowym, który może podejrzeć użytkownik. Jednak ładnie by było, gdyby kod ten był uporządkowany. Automatycznie porządkuje go np. Firefox, ale inne przeglądarki nie, z tego, co mi wiadomo. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 4.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję za szybką odpowiedź, ale mimo wszystko chciałbym się dowiedzieć, czy jest na to sposób i jeśli tak, jaki.
Pytałem, jak to zrobić, a nie, jakie płyną z tego korzyści (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Gdyby ktoś znał, odpowiedź, byłbym wdzięczny. Oczywiście, jeśli okaże się to zbyt skomplikowane, trudne, niewarte zachodu, zaniecham tego pomysłu. Jeśli chodzi o kompresję, ciekawa uwaga, sprawdziłem na przykładowym pliku mojej witryny: przed skompresowaniem: 8477b, po skompresowaniu 5773b. To ponad 30% mniej. Ale z drugiej strony... to nawet nie 3kb. Kompresja samego kodu źródłowego chyba ma bardzo małe znaczenie, kiedy na stornie pojawiają się obrazki inna zawartość, która waży znacznie więcej. Właśnie dlatego uporządkowany kod w tym przypadku chyba byłby dla mnie słuszniejszym rozwiązaniem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.09.2025 - 10:17 |