![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,otóż mam problem ,znam dobrze php,na tyle że umiałbym napisać forum,znam bezpieczeństwo php,znam podstawy zend framework.Mysql(dobrze),javascript,jquery,css,html i w chodzę do szkoły informatycznej i też znam już javę podstawy.Niestyty pochodzę z bydgoszczy gdzie w branży informatycznej niema wogóle przyszłości,jest to miasto stracone dla tej branży.Otóż moje pytanie czy warto dalej krztałcić się w php,mysql ponieważ słyszałem o niskich dochodach w tym zawodzie? proszę odpowiedzieć mi szczerze ,najlepiej specjaliści dobrzi jaka jest przyszłość tego języka?
Bo niewiem czy zmienić zawód potem(pracuja jako spawacz i zarabiam 2600 złotych przez 8 h i coraz bardziej dostrzegam że niemam po szkole informatycznej przyszłości żadnej jako programista php skoro piszą tak w niektórych artykułach,czy może lepiej zacząć się uczyć innego języka takiego jak java.Proszę o opinie Ten post edytował szypi1989 8.07.2012, 17:01:13 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Ho gdybym tam mieszkał to bym pewnie już się z Tobą kontaktował(IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ale z Lublina do 3miasta daleko;) no a wracając do fw jeszcze, raczej nie trzeba być ninja w danych fw co? Nic nie stoi na przeszkodzie, aby przeprowadzić się do Trójmiasta (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Odnośnie frameworków, wystarczy że wiesz mniej więcej jak to działa i nie biegasz jak kot z pęcherzem po ludziach i nie pytasz dlaczego to nie działa. W sumie dla juniora wystarczy wiedza z quick start oraz ogólne rozeznanie w temacie. Zapomniałem dodać, że nie ważne jakie stanowisko, kluczowa jest umiejętność korzystania z wyszukiwarki, ponieważ na 99% ktoś już miał podobny problem (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) @batman A co się robi gdy młodszy ma często/gęsto większą wiedzę niż starszy (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Zależy co rozumiesz pod pojęciem "ma wiedzę". Spotkałem już kilku ambitnych młodszych programistów, dla których jedyne kryteria tworzenia aplikacji to wzorce projektowe i regułki wyczytane w akademickich podręcznikach. Niestety w starciu z problemami świta rzeczywistego, teorie te bardzo szybko przegrywały. Jeśli jednak młody rzeczywiście jest dobry i wie jak działa rynek, to nie trzeba długo czekać, aż stanie się PM i będzie pokazywał starszemu co ma robić (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 29.09.2025 - 02:44 |