![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,otóż mam problem ,znam dobrze php,na tyle że umiałbym napisać forum,znam bezpieczeństwo php,znam podstawy zend framework.Mysql(dobrze),javascript,jquery,css,html i w chodzę do szkoły informatycznej i też znam już javę podstawy.Niestyty pochodzę z bydgoszczy gdzie w branży informatycznej niema wogóle przyszłości,jest to miasto stracone dla tej branży.Otóż moje pytanie czy warto dalej krztałcić się w php,mysql ponieważ słyszałem o niskich dochodach w tym zawodzie? proszę odpowiedzieć mi szczerze ,najlepiej specjaliści dobrzi jaka jest przyszłość tego języka?
Bo niewiem czy zmienić zawód potem(pracuja jako spawacz i zarabiam 2600 złotych przez 8 h i coraz bardziej dostrzegam że niemam po szkole informatycznej przyszłości żadnej jako programista php skoro piszą tak w niektórych artykułach,czy może lepiej zacząć się uczyć innego języka takiego jak java.Proszę o opinie Ten post edytował szypi1989 8.07.2012, 17:01:13 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
a tak trochę odbiegając od tematu, z czym wg. Was powinien być zaznajomiony gość, który chce ubiegać się na stanowisko juniora/mlodszego programistę php? Wystarczy znajomość PHP na poziomie rozumienia kodu innych osób (praca w zespole), podstawowa znajomość frameworka wykorzystywanego w danej firmie, znajomość HTML/CSS/JavaScript (nie trzeba w tym wymiatać, po prostu powinno wiedzieć jak nie zrobić bajzlu w kodzie), znajomość SQL na poziomie pozwalającym tworzenie wydajnych zapytań (czyli join, a nie wykonywanie zapytań w pętli, itp). Jeśli szukasz pracy i jesteś z 3miasta lub okolic, to polecam moją firmę (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) A ja dołączę się do pytania i prosiłbym o Wasz pogląd na różnicę między młodszym, a starszym programistą... a przede wszystkim, kiedy jest moment "awansu". Wyszukaj moje CV, to się dowiesz (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) A na poważnie, to młodszy programista jest od klepania tego, co wymyślą mu starsi programiści. Starszy programista zajmuje się nie tylko klepaniem (nie bójmy sią tego słowa), ale również analizą wymagań, projektowaniem rozwiązań, wdrażaniem nowych rozwiązań (takie mini R&D) oraz poprawianiem po młodszych programistach (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 05:08 |