![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 1 Dołączył: 23.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam tabelę ofert oraz tabelę rozmiarów, wktórej znajdują się sie odpowiednie rozmiary z odpowiednimi cenami. Jedna oferta może mieć kilka rozmiarów. W jaki sposób ułożyć zapytanie aby jednym zapytaniem pobrać dane oferty oraz jej najniższą cenę i rozmiar pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 40 Dołączył: 23.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z podzapytaniami to akurat (w standartowym mysql'u) uwazac. nie radzi sobie najlepiej. (tzn baaaaaaaaaaaaardzooooooooooo spooooooowaaaaaaaaaaaaaaaaaalniiiiiiiiaaaaaaaaaaaaaa)
obecnie jest zalecale jest albo przepisanie na joina, albo rozbicie na dwa różne zapytania. jesli musisz koniecznie uzywac podzapytan - zainteresuj sie silnikiem percona, przepisali ten kawalek kodu od nowa. j. edit:: moja pomylka(nie do konca ale nie bylem precyzyjny) nie chodzilo mi o serwer percona ale o fork mariaDB to nie do konca to samo, ale czesto jest w tandemie, tu moja pomylka. Ten post edytował alegorn 11.07.2012, 15:36:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 27.09.2025 - 02:00 |