![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,otóż mam problem ,znam dobrze php,na tyle że umiałbym napisać forum,znam bezpieczeństwo php,znam podstawy zend framework.Mysql(dobrze),javascript,jquery,css,html i w chodzę do szkoły informatycznej i też znam już javę podstawy.Niestyty pochodzę z bydgoszczy gdzie w branży informatycznej niema wogóle przyszłości,jest to miasto stracone dla tej branży.Otóż moje pytanie czy warto dalej krztałcić się w php,mysql ponieważ słyszałem o niskich dochodach w tym zawodzie? proszę odpowiedzieć mi szczerze ,najlepiej specjaliści dobrzi jaka jest przyszłość tego języka?
Bo niewiem czy zmienić zawód potem(pracuja jako spawacz i zarabiam 2600 złotych przez 8 h i coraz bardziej dostrzegam że niemam po szkole informatycznej przyszłości żadnej jako programista php skoro piszą tak w niektórych artykułach,czy może lepiej zacząć się uczyć innego języka takiego jak java.Proszę o opinie Ten post edytował szypi1989 8.07.2012, 17:01:13 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Programista php zarobi na starcie 1400 złotych na ręke ,a nie 2 tysiące,( 2 tysiące to jest zarobek brutto).
Przy tym musi dobrze umieć php,mysql,css,html. Na dodatek jak komuś się wydaje że umie dobrze php to czasami się myli, jak ktoś umie frameworki i obracać się w nich takie jak Zend,Framework to znaczy że coś umie i nie musi mieć takich niskich zarobków jak 2 tysiące brutto, ale dużo też nie dostanie. Aby zarabiać 6 tysiące brutto jako programista,trzeba pracować w dużym zespole i na dodatek mieć głowę jak sklep. Dobry fachowiec taki murarz,elektryk a przedewszystkim spawacz zarobią średnio 3600 brutto . Czy więc opłaca się pracować jako programista? chyba dlatego że jest to letrzy chleb niż powyższe zawody. I dlatego że ktoś to lubi:)) a jak nie!!! Lepiej przenieś się na medycynę gdzie ich zarobki są kilka krotnie większe. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 18:12 |